Italië Zuid-Tirol € Dolomieten

Zuid-Tirol, een heerlijk stukje Oostenrijk in Italië.  Een prachtig natuurgebied met een imposante bergwereld: “de Dolomieten”. Dit ruige massief werd vanwege zijn geologische, botanische en landschappelijke bijzonderheden erkend als Unesco werelderfgoed.  Het reisgebied heeft een zeer aangenaam en zonnig klimaat.  Tiroolse gemoedelijkheid met een snuifje zuiderse charme. Een reis voor natuurliefhebbers en levensgenieters.

1ste dag : Lebbeke (vertrek om 6u30) over Aken, Keulen en via de goede Duitse autowegen naar Innsbruck, over de indrukwekkende Europabrug naar uw vakantieland Italië en verblijfplaatsje Freienfeld, omgeven door frisgroene alpenweiden en hoge bergen.  Het dorp is ideaal om te bewandelen en goed centraal gelegen om mooie busuitstappen te maken.  Avondmaal en logies.

Verblijfshotel Saxl *** is een prachtig hotel, rustig gelegen aan de rand van Freienfeld. De zeer mooie kamers hebben douche, wc, tv, radio, telefoon, balkon en safe. Het hotel is luxueus en fraai ingericht en beschikt over een gezellige bar, zonneterras, lift, sauna, solarium, fitnessruimte en salon. In het stijlvolle restaurant kunt u genieten van een ontbijtbuffet, een tweegangenlunch en ’s avonds een viergangendiner.                                      

2de dag :  Na een vrije voormiddag en de middaglunch brengen we een bezoek aan Sterzing/Vipinteno. Het stadsbeeld getuigt nog volop van het rijke verleden met zijn schilderachtige straten die omzoomd worden door prachtige, rijk versierde huizen.    De belangrijkste bezienswaardigheden zijn het raadhuis, de St. Elisabethkerk en het stedelijk museum, maar ook de gezellige terrascafeetjes zijn een bezoek waard.

3de dag : Over de Passo di Monte Giovo (2094) die meteen voor een indrukwekkende natuurpracht zorgt met als eindpunt Sankt Leonhard. Natuurlijk gaan we enkele keren stoppen om van de mooie uitzichten te genieten. Wij bereiken zo Merano, het grootste kuuroord aan de zuidkant van de Alpen. Naast de vele winkels en terrasjes is het heerlijk wandelen over de boulevard langs de Passirio rivier. Het Kurhaus en de vele villa’s in Jugendstil is een bewijs van rijkdom tijdens de Oostenrijkse-Hongaarse monarchie en populair bij adel en kunstenaars. Terugrit over de fruit-en wijntuin van Noord-Italië.

4de dag : Namiddaguitstap naar de ongerepte Pfitschervallei. Langs Wiesen, Tulfen, Kematen en St Jakob naar Stein voor een oponthoud. Omgeven door de 3000 m hoge bergreuzen is het constant genieten van alle schoonheid.

5de dag : In de voormiddag rijden we langs de historische Brennerweg naar het grensstadje Brennero. In de namiddag naar het klooster Neustift voor een bezoek aan de mooiste barokkerk van Zuid-Tirol. Verder naar Bressanone, een stadje vol kunstzinnige en waardevolle monumenten. Bij het Domplein ligt ook de schilderachtige “Via dei Porici” met zijn middeleeuwse arcaden, leidend naar de Hofburg met het beroemde binnenhof. Het is prettig vertoeven in de oude binnenstad, elk zal er op eigen tempo en naar persoonlijke smaak zijn gading vinden.  

6de dag : vandaag ontdekken we de indrukwekkende Dolomieten. Via het Pusterdal bereiken we Bruneck, met een levendig stadscentrum met de gemoedelijkheid en gastvrijheid van de Tiroolse bewoners. De gezellige, verkeersvrije winkelstraat met zonnige terrasjes bieden voor elk wat wils. Daarna rijden we via de Gaderdal naar Corvara en Passo di Canpolongo naar Arabba. Na het middagmaal rijden we over de Passo Pordoi en de Stella-Joch, met unieke berglandschappen. Via de Val Gardena wordt deze onvergetelijke dag afgesloten.

7de dag : vrije  voormiddag en na het middagmaal rijden we met onze comfortabele autocar terug naar Oostenrijk via de Brennerpass naar Denkendorf of omgeving voor het avondmaal en de tussenovernachting.

8ste dag : na het ontbijt rijden we via Duitse autowegen terug huiswaarts.  Onderweg houden we nog de gebruikelijke haltes.  Aankomst omstreeks 19u00 te Lebbeke.

Extra’s inbegrepen : welkomstaperitief, alle uitstappen en een Tirolerbal met live muziek.

Afreisdatum : woensdag 25 juli 2018  -  8 dagen

Prijs volpension (behalve lunch laatste dag) :  € 772
Getrouwheidskaart of 60+ :  € 735

Toeslag éénpersoonskamer : € 105

PROTECTIONS Reis- en bijstandsverzekering  €  36

Inschrijven     Terug naar overzicht


Inschrijven op een reis

Uw bericht:
Gelieve onderstaande code over te typen *


* verplichte velden