Lourdes, Andorra & Rocamadour

Lourdes, prachtig gelegen aan de voet van de Pyreneeën, is nog steeds het trefpunt van katholieke gelovigen uit heel de wereld. Wij voorzien ruimschoots de tijd om aan de godsdienstige plechtigheden deel te nemen. Het prachtige hooggebergte maakt van Andorra “het land in de Pyreneeën” en dankzij haar beschermde ligging heeft ze een immense cultuur in stand gehouden. Geloof, cultuur en natuur blijken in deze reis een ideale combinatie te zijn !

1ste dag : vertrek om 6u30 uit Lebbeke.Via Cambrai en Parijs naar Orléans of omgeving (middagpauze).  Langs Tours en Poitiers naar Bordeaux voor het avondmaal en de logies (voorzie een kleine reistas voor deze tussenovernachting).

2de dag: Na een goede nachtrust en een stevig ontbijt rijden we door de bossen van de Landes naar Pau en Lourdes voor het middagmaal. De namiddag wordt volledig gewijd aan het bezoek van de Heiligdommen, zoals de grot, de onder - en bovengrondse basilieken. Na het avondmaal hebt u de gelegenheid tot het bijwonen van de indrukwekkende kaarsenprocessie.

Hotel de Lisieux * * * ligt op een bevoorrechte plaats, kort bij het heiligdom en beschikt over een lift, een salon met gezellige bar en een mooi restaurant met een uitstekende keuken.  Alle kamers hebben douche / wc en telefoon.

3de dag: Gelegenheid tot een gezamelijke deelname aan een volledig bedevaartprogramma met een video over Lourdes, de eucharistieviering in de Chapelle Maximilien Kolbe en een geleide kruisweg. Verder nog een wandeling door Lourdes “in de voetstappen van Bernadette” een eucharistische processie met de aanbidding en zegening van de zieken en deelname aan de kaarsenprocessie.

4de dag: Vrije voormiddag te Lourdes. In de namiddag reizen we door het hoog-gebergte van de Pyreneeën met zijn schitterende panorama’s naar El Tarter - Principal d’Andorra.  Na de kamerverdeling volgt er een welkomstdrink en het avondmaal.

Ons verblijfshotel Nordic **** in echte Andor-raanse stijl, is gelegen aan de rand van El Tarter.  Dit klassehotel werd smaakvol gedecoreerd.  De heerlijke maaltijden, zowel ’s morgens, ’s middags als ‘s avonds bestaan uit afwisselende buffetten.  Alle kamers hebben  telefoon, tv, airco, terras en aparte badkamer met bad of douche, wc en haardroger.  Het hotel heeft verder een bar, verschillende liften, fitness- en wellnessruimte, sauna, mooie tuin met ligzetels en buitenzwembad.

5de dag: Na het ontbijt rijden we naar het meer van Engolas…tussen hemel en water, een mooi en rustig natuurhoekje voor een wandeling of een terrasje. In de namiddag rijden we door een prachtig natuur decor naar het pittoreske Ordino. Vervolgens brengen we een bezoek aan de nieuwe kerk van Sanctuarium de Meritxell. Terugkeer naar El Tarter voor het avondmaal en de overnachting.

6de dag: In de voornamiddag rijden we naar de hoofdstad, Andorra-La-Vella, buiten enkele bezienswaardigheden zoals “Casa del Val” en “Caldea” is dit stadje vooral bekend door zijn vele winkels met zeer goedkope prijzen, aangezien Andorra een vrijhandelsgebied is. Vrije namiddag om de mooie omgeving te bewandelen of te genieten van ons mooi verblijfshotel.  Avondmaal en overnachting.

7de dag: Via Toulouse en Cahors rijden we door Causse de Gramat, een kalkplateau met ongewoon mooie landschappen. Verder naar Rocamadour, l’une des plus beaux sites de France voor een bezoek. Nog een laatste rit tot in Alvignac voor het avondmaal en overnachting.

8ste dag: Na een goede nachtrust in een comfortabele kamer en een stevig ontbijt rijden we over Limoges richting Orléans. Via Parijs rijden we terug naar Lebbeke (thuiskomst rond 20 uur).

Extra’s inbegrepen : alle uitstappen, water en wijn tijdens de maaltijden in Andorra.

Afreisdatum : woensdag 11 juli 2018 - 8 dagen  

Prijs volpension (behalve de lunch op de laatste dag): € 817
Getrouwheidskaart of 60+ :  € 778

Toeslag éénpersoonskamer : € 175

Reis- en bijstandsverzekering € 36

Inschrijven     Terug naar overzicht


Inschrijven op een reis

Uw bericht:
Gelieve onderstaande code over te typen *


* verplichte velden