Hongarije : Donauknie & Boedapest (HOTEL VOLZET)

Hongarije is altijd het sympathiekste van de vroegere Oostbloklanden geweest. Donauknie is één van de meest romantische plekjes waar de Donau ingeklemd zit tussen het Hongaarse middelgebergte. Wat deze vakantieregio zo bijzonder maakt, zijn het fantastische landschap, de onvergetelijke pano-rama’s, vestingen, middeleeuwse paleizen en kleine barokke steden.  Boedapest wordt de “Parel aan de Donau” genoemd en is die titel meer dan waard.  De zwierige levensstijl van de Hongaren en de opzwepende zigeunermuziek oefenen een onweerstaanbare aantrekkingskracht uit op elke bezoeker. Geniet met ons tijdens deze reis van de natuur, de nostalgie en de nieuwe culturele horizonten.

1ste dag: Vertrek vanuit Lebbeke omstreeks 6.30 uur. Via Luik, Aken en Keulen naar Frankfurt voor het vrije middagmaal.  Daarna langs Würzburg en Nürnberg naar Regensburg en tot slot naar Iggensbach voor het avondmaal en de tussenovernachting. 

Voorzie voor uw eigen gemak een kleine reistas voor de tussenovernachting.

2de dag: Na het ontbijt rijden we dwars door Oostenrijk.  In het Wienerwald houden we ons vrij middagmaal. Daarna rijden we naar de Hongaarse grens richting Visegrad, prachtig gelegen aan de Donau en in de beroemde Donauknie.  Aankomst in de late namiddag, verwelkomingsavond en diner met live zigeuner muziek.

Hotel Visegrad**** is een nieuw en comfortabele hotel, mooi gelegen aan de Donau.  Het biedt een verzorgde keuken, heeft een gezellig restaurant met ruim terras, bar en zwembad. Sauna, zwembad en bubbelbad zijn gratis beschikbaar.   De kamers zijn uitgerust met balkon, airco, tv, minibar, safe en badkamer met douche en wc.            

3de dag: We rijden met de autocar door het mooiste stuk natuur langs de Donau. Op de grens met Slovakije ligt het religieus centrum van het voormalig Hongaars rijk : Esztergom.       Hier bezoeken we de grootste kathedraal van het land en de schatkamer.  Na de middag bezoeken we het romantische stadje Szentendre, het Brugge van Hongarije.  In de vooravond zijn we getuige van een onvergetelijk spektakel. Onder trommelgeroffel van de ridderlijke landsknechten worden we begeleid tot de historische Matthias toren die boven de Donau uittroont. We nemen plaats in de arena voor het historisch ridder- en steekspelspektakel. Nadien kunnen de gegadigden zelf hun ridderkunsten testen. Deze avond zullen we ons blijven herinneren als een episode uit een film waar we zelf acteur in waren. Tijdens het koninklijk avondmaal in het historisch renaissancerestaurant genieten we van de koning Matthias specialiteiten bij live middeleeuwse muziek.  Een belevenis !!!

4de dag:  Na het ontbijtbuffet maken we een uitgebreid stadsbezoek aan de Hongaarse hoofdstad Boedapest. Hier kunt u heerlijke wandelingen maken en brengen we een bezoek aan een pittoresk vissersbastion en het Hongaars Parlement. Met zijn adembenemende trappenhallen, vergaderruimtes en de zaal met de Hongaarse kroonjuwelen is dit het tweede

grootste parlementsgebouw in Europa. Na het avondmaal in het hotel vindt er een optreden plaats van plaatselijke danseressen en typische Hongaarse Cszardadansen.

5de dag: We bezoeken het Grassalkovichkasteel, het op één na grootste kasteel complex van Euroapa, ooit de favoriete zomerverblijfplaats van Keizer Franz Jozef en Keizerin Elisabeth, beter gekend als Sissi in Gödöllö.  We genieten na de middag van wat vrije tijd in het mooie Boedapest met ook wat shopping gelegenheid.  Avondmaal met muziek & dansgelegenheid.

6de dag: Vandaag wordt een unieke belevenis. Een Pustaprogramma : paardendressuur, koetsentocht en het middagmaal, inclusief wijn.  Op de terugweg bezoeken we de historische Pustastad Kecskemet.  ’s Avonds is er een folklore programma met zigeunermuziek.

7de dag: Na het ontbijt rijden we naar Szentendre, een populair kunstenaarsplaatsje, voor een stadsbezoek. Daarna bezoeken we “Palast-Attraktionhaus” waar handwerk, siervoorwerpen en potten uit de tijd van toen zijn tentoongesteld. Na het middagmaal kunt u genieten van de sauna, whirlpool en zwembad van ons hotel of rustig nagenieten van de voorbije week.

8ste dag: We verlaten ons hotel en nemen het vrije middagmaal in  het Weense woud, dan komen we voorbij Linz en het barokke Scharding in de omgeving van de driestromenstad Passau voor het avondmaal en de overnachting in Iggensbach.

9de dag: Terugreis over Würzburg en Koblenz met de gebruikelijke haltes onderweg. We bereiken Lebbeke omstreeks 20uur, meteen het einde van een niet te vergeten reisverhaal.

De volgorde van het programma kan gewijzigd worden in functie van de weersomstandig-heden en van de toegankelijkheid van het Hongaarse parlementsgebouw.  Ter plaatse is er een gespecialiseerde Hongaarse gids die ons in het Nederlands zal begeleiden.  

Extra’s inbegrepen : alle uitstappen, alle toegangsprijzen, welkomstdiner met live muziek, Cszarda dansavond, folkloreavond, koetsentocht, middeleeuwse ridderavond, boottocht door de Donauknie, ingang van het koningsslot en park Gödöllö, Poestaprogramma met paardenshow en de Nederlandstalige gidsbegeleiding in Hongarije.

Afreisdatum : zaterdag 7 juli 2018  -  9 dagen                     

Volpension (in Hongarije) : € 973
Getrouwheidskaart of 60+ : € 927

Toeslag éénpersoonskamer : € 120

Reis- en bijstandsverzekering : € 40,50
=> dekking tot 950 € / persoon.

Opmerking : Hongaarse Forint (ter plaatse wisselen) 1 € = +/- 314 Hongaarse Forint

Inschrijven     Terug naar overzicht


Inschrijven op een reis

Uw bericht:
Gelieve onderstaande code over te typen *


* verplichte velden