Oxford & The Cotswolds (VOLZET)

Een bezoek aan Oxford en de Cotswolds betekent een tocht doorheen de Engelse geschiedenis in de wereldberoemde universiteitsstad waar grote geleerden, staatslieden, kunstenaars en industriëlen studeerden, maar waar we net zo goed Inspector Morse of Harry Potter ontmoeten. We bezoeken statige kastelen als Windsor Castle en Blenheim Palace, naast prachtige landschapsparken als Stowe Gardens. The Cotswolds is een ongeschonden en het meest schilderachtige landschap van Engeland, met dromerige dorpjes in goudkleurige zandsteen.

Dag 1: Vertrek om 6u30 vanuit Lebbeke (7u15 Gentbrugge) naar Calais, waar we de Shuttle door de Eurotunnel naar Folkestone nemen, een treinrit van 35 min.  In Engeland draaien we de klok een uurtje achteruit. Via de M20 en M25 rijden we rond Londen. Vrije lunch in Windsor. In de namiddag uitgebreid bezoek aan Windsor Castle, het belangrijkste kasteel van het Britse vorstenhuis net buiten Londen. Zeer opmerkelijk zijn de luxueuze staatszalen en de indrukwekkende laatgotische architectuur van St. George’s Chapel.

Ramada Oxfort M40 Hotel *** is een stijlvol kwaliteitshotel gelegen te Wheatley, vlakbij Oxford.   Dit hotel beschikt over een bar/lounge en een restaurant.  Er is ook gratis wifi, 24-uurs receptie en gratis kranten in de lobby.  De kamers beschikken over haardroger, douche, wc,  flatscreentelevisie, koffiezetapparaat, waterkoker en strijkplank/strijkijzer.

Dag 2: Oxford stad. Begeleide wandeling langs de interessantste colleges, met bezoek aan Christ Church. Wandeling langs The Broad Walk (“Inspector Morse”), Botanic Gardens, Magdalen College, Queen’s Lane, Sheldonian Theatre, Bodleian Library, Radcliffe Camera, High Street, Turl Street (Brasenose College, Lincoln, Exeter College), Broad Street (Tourist Information, Blackwells Bookshop). Vrije lunch in de stad + vrije winkeltijd.

Dag 3: Bezoek aan Blenheim Palace, huis van de hertogen van Marlborough en geboortehuis van Winston Churchill. Niet alleen het kasteel is indrukwekkend, de landschapstuin, ontworpen door de grote 18de-eeuwse tuinarchitect Lancelot “Capability” Brown, is beslist een wandeling waard! Vrije lunch in het kasteel.

In de namiddag maken we een een rustige autocartocht door het prachtige landschap van The Cotswolds, met dorpjes als Chipping Norton, Chipping Camden, Broadway, Stow-on-the-Wold, Bourton-on-the-Water. Natuurlijk stappen we af en toe uit om te wandelen!

Dag 4: In de voormiddag rijden we naar Stowe Gardens bij Buckingham, een van de belangrijkste landschapstuinen in het beheer van de National Trust. De Nationale Britse Landschaps- en Tuinbouwschool is er gevestigd. Het park werd ontworpen o.m. door Capability Brown en Sir John Vanburgh. Vrije lunch in de cafetaria.  Terugrit naar Folkestone, vrij avondeten, Le Shuttle, terugrit naar Gentbrugge (22u00) Lebbeke.

Extra’s inbegrepen: alle autocaruitstappen, de Kanaalovertochten en Nederlandstalige gidsbegeleiding. Bezoeken aan Windsor Castle, Blenheim Palace + Park en Stowe Gardens.

Afreisdatum: maandag 11 juni 2018   -   4 dagen

Prijs halfpension:  € 550
Getrouwheidskaart of 60 + : € 523

Toeslag éénpersoonskamer : € 125

PROTECTIONS Reis- en bijstandsverzekering :  € 18

Inschrijven     Terug naar overzicht


Inschrijven op een reis

Uw bericht:
Gelieve onderstaande code over te typen *


* verplichte velden