Vulkaaneifel in Duitsland (VOLZET)

Beleef met ons de fascinerende wereld van de Vulkaaneifel, uitgeroepen tot waardevol natuurlijk erfgoed door de Unesco. Een vakantieregio waarvan het landschapskarakter tot op heden in sterke mate door het vulkanisme wordt bepaald en dat kunnen we op onze reis op diverse manieren beleven. Natuurliefhebbers komen hier zeker aan hun trekken, maar ook zij die op zoek gaan naar sporen uit het verleden. In deze ongerepte natuur liggen typische dorpjes en andere stadjes genesteld, waarvan wij de mooiste bezoeken. Andernach, een korte bootvaart op de Rijn, de hoogste koudwatergeiser ter wereld, Mayen, het Rocco kasteel in Brühl…. En zoveel meer !

1ste dag : vertrek om 7u30 te Lebbeke. Langsheen Leuven naar Luik voor de eerste halte. Daarna rijden we naar Duitsland voor een bezoek aan Bonn. Een geleide wandeling in deze mooie stad en meteen ook onze vrije middagstop. Vandaar rijden we naar Andernach voor een bezoek aan het belevingscentrum… een fascinerende virtuele reis met thema vulkanisme. Aansluitend een boottocht over de Rijn naar het natuurreservaat “NamedyerWerth”. Daar bent u getuige van de hoogste koudwatergeiser ter wereld, waarvan de fontein tot 60 meter hoogte reikt. Met de laatste rit bereiken we Bad Breisig voor de kamerverdeling en avondmaal.

Rheinhotel 4 Jahreszeiten *** Superior. Rustig gelegen aan de rijnpromenade en de  historische “Alstad”. Ruime kamers met tv, radio, telefoon, minibar, douche en wc. Verder is er gratis wifi en internet, lift en Bier- en Weinstube. 

2de dag : Na het ontbijtbuffet rijden we door het “Brohtal” met een Tonissteiner bron, naar Mendig voor een bezoek aan de “Die Mendiger Museum Slay” een oude basalt werkplaats, waar lavastenen bewerkt werden tot gebruik en siervoorwerpen. Voor het middagmaal rijden we naar Nickenich. Namiddag bezoek aan “Terra Vulcania” een oude steengroeve, waar in het La Piedra Park beeldhouwwerken van basaltstenen tentoon staan. Daarna bezoeken we de 2000 jarige oude stad Mayen. Het historische stadsbeeld wordt bepaald door de 700 jaar oud Genovevaburcht en de “scheve toren”. De sfeervolle en autovrije binnenstad maakt het wandelen prettig op eigen tempo. In de laten namiddag rijden we terug naar onze verblijfplaats voor het avondmaal en overnachting.

3de dag : Na het ontbijtbuffet rijden we naar de Ahrvallei en het historische stadje Ahrweiler, waar middeleeuwse sporen nog te zien zijn in de mooie vakwerkhuizen. Na het middagmaal rijden we naar Brühl voor een bezoek aan het mooiste Rococo kasteel van het Rijnland “Schloss Augusturburg”. Daarna kunt u wandelen in de prachtige kasteeltuinen op eigen tempo. Vandaar rijden we terug naar België en met nog een laatste tussenstop bereiken we Lebbeke omstreeks 20 uur.

Extra’s inbegrepen : vulkaanpark met korte bootvaart,
museum Slay, bezoek aan het kasteel van Brühl en alle uitstappen.

Afreisdatum : zaterdag 19 mei 2018 (Pinksteren)    -   3 dagen
Prijs volpension :   € 310
Getrouwheidskaart of 60+ :   € 295

Toeslag éénpersoonskamer :   €   30
PROTECTIONS Reis- en bijstandsverzekering :  €   13,50

 

 

Inschrijven     Terug naar overzicht


Inschrijven op een reis

Uw bericht:
Gelieve onderstaande code over te typen *


* verplichte velden