Balade Champenoise : Vertrek op Zaterdag 23 juni (VOLZET)

Een droomreis voor wie van wandelen, lekker eten en Champagne houdt. Een buitengewoon avontuur van gastronomie en bubbels in de Champagne …
De vereniging van de bekende plaatselijke wijnboeren van Côteaux Sud d’Epernay heten u van harte welkom voor een heel uitzonderlijke dag met Champagne degustaties rond een gastronomische lunch waarvan u kan genieten in het hartje van de wijngaarden.   Het principe is simpel ; U legt een parcours af van 7 à 8 km, bestaande uit 6 gastronomische etappes dat eveneens wordt geanimeerd door muzikanten.   Een uitzonderlijke dag van genieten, plezier en vooral degustaties die de smaakpapillen gaan strelen !  Op zaterdag brengen we een bezoek aan Reims en een plaatselijke champagneboer.  

Aangepaste wandelschoenen en enige conditie zijn noodzakelijk !

1ste dag : Lebbeke (vertrek om 7u30).  Door de Franse Ardennen rijden we naar Reims, (onderweg vrije koffiestop) ook wel eens “le Sourire de l’Europe” genoemd. Deze kunststad biedt vele historische bezienswaardigheden, zoals Porte Mars, le Palais du Tau, de Kathedraal . . . een schitterend  voorbeeld van gotische bouwkunst.  Vrije lunch en shoppingtijd in de gezellige winkelstraten.  We verlaten Reims en volgen " ROUTE DU CHAMPAGNE " langsheen  " MONTAGNE DE REIMS " naar de vallei van de Marne en Epernay.  In Vinay bezoeken we het champagnehuis Lecomte et Fils voor een uitgebreide proeverij van hun heerlijke champagnes.   Vandaar naar ons verblijfshotel voor de kamerindeling en het avondmaal.

Verblijfshotel Prim’ ** te Dizy/Epernay: Alle kamers hebben douche, wc , telefoon  en tv. 
De verfijnde keuken, die bekroond is met twee sterren van “Logis de France”  zal   u   zeker weten  te  bekoren  en  doet  de  regionale gastronomie alle eer aan.

Op zaterdagavond voorzien wij een 4-gangen diner met een glaasje Champagne als aperitief, een voorgerechtenbuffet, hoofdschotel, kaas- en dessertbuffet.  Eveneens inbegrepen : 1/4de liter wijn / persoon en water.

2de dag : Na het uitgebreide ontbijtbuffet brengt een korte rit ons naar de zuidelijke wijnflanken van Epernay waar we gaan deelnemen aan de unieke “Balade Champenoise”.  Ieder legt op z’n eigen tempo een goed gemarkeerd “parcours” door de wijnvelden af en kan onderweg 6 keer genieten van een plaatselijke specialiteit: een aperitiefhapje, voorgerecht, hoofdgerecht, kaas en een dessert … telkens vergezeld van verschillende soorten Champagne waar men uitgebreid kan van proeven en van live muziek !    Deze gastronomische wandeling door de wijnvelden heeft maar 1 dag per jaar plaats en is dus echt een unieke belevenis.         In de loop van de namiddag vatten we de terugreis aan over de autobaan via Laon en St Quentin.   Met nog een laatste tussenstop bereiken we Lebbeke omstreeks 21uur.

Extra’s inbegrepen : bezoek aan een champagnekelder, viergangen menu met aperitief, wijn en water inbegrepen en op zondag de Balade Champenoise: een unieke wandeling door de wijnvelden met 6 gastronomische etappes en champagne degustaties à volonté.

Afreisdatum : zaterdag 23 juni 2018 -  2 dagen                 

Prijs volpension :   € 240
Getrouwheidskaart of 60+ :  € 230
Toeslag éénpersoonskamer :   €   25
Reis- en bijstandsverzerking :  €   9

Opmerking : om ten volle te kunnen genieten van alle
degustaties, moet u de wandeling helemaal aankunnen.
Alternatieve vervoersmiddelen of inkortingen zijn niet voorzien.

Verzekering PROTECTIONS (Annulering + reisbijstand) : € 9

 

 
   

 

Inschrijven     Terug naar overzicht


Inschrijven op een reis

Uw bericht:
Gelieve onderstaande code over te typen *


* verplichte velden