Schotse Westkust

We laten u tijdens deze reis kennis maken met alle hoogtepunten van Schotland. Van prachtige landschappen, oude kastelen, Lochs, eilanden, fauna & flora en keltische muziek tot natuurlijk Schotlands grootste exportprodukt whisky. Je gaat aan boord van DFDS-ferries te IJmuiden om aan te komen in Newcastle.       Dan gaat het richting Schotland voor een unieke rondrit met een bezoek aan de bruisende hoofdstad Edinburgh, een rondeliding door een schotse whiskydistilleerderij, het prachtige Highlands district, Glencoe, de hoogste berg van het Verenigd Koninkrijk Ben Nevis, Glenfinnan Monument, Ardnamurchan peninsula, havenplaatsje Oban, victoriaans Dunoon, het prachtige eiland Bute en nog zoveel meer. Laat u meeleiden door de prachtige natuur en langs al wat Schotland te bieden heeft voor een onvergetelijke reis, met nadruk op het prachtige westen en zijn unieke desolate natuur.      Deze reis wordt begeleid door een vlaamse gids die u meeneemt in de prachtige schotse cultuur en die u via een whiskytasting ook laat kennismaken met haar mythische drank.

1ste dag :  ‘Op cruise’- vertrek in Lebbeke om 9 uur. Via Breda rijden we naar Den Haag waar we een kort bezoek brengen om alvast in vakantiestemming te komen. Via een rondwandeling verkennen we deze koninklijke stad.   We rijden dan verder naar IJmuiden alwaar we inschepen op een ferry van DFSD-seaways en waar we overnachten in 2 persoons binnenhuten met eigen douche en toilet.  Op dit schip zijn heel wat faciliteiten aanwezig, zoals casino, pubs, restaurants, shops en een cinemazaal. We varen via de Noordzee langs de Engelse kust tot in Newcastle.

2de dag : ‘Edinburgh’- ’s Morgens schepen we af in Newcastle (Noord-Engeland) om onze rit richting Schotland aan te vatten. Eenmaal in Schotland zetten we koers richting Edinburgh.      We verkennen deze oude stad met enkele hoogtepunten, Calton Hill, Archers Seat en na de lunch doen we een wandeling door de stad en doen we alle hoogtepunten aan, waaronder de Royal Mile. Een bezoek aan Edinburgh is een must bij een bezoek aan Schotland. ‘s Avonds verblijven we in Hotel Holiday Inn **** Edinburgh Zoo.

3de dag : ‘Whisky en Highlands’- In de voormiddag bezoeken we whisky-distilleerderij Deanston, alwaar we het geheim van het whiskymaken uit de doeken doen.  Nadien bezoeken we een typisch Schots dorpje Callander voor de lunch.  In de namiddag doen we een rondrit door de Highlands via enkele lochs om ’s avonds in ons hotel in Dalmally (Argyll & Mull, een *** hotel) uit te rusten.

4de dag‘The Wild West’ - Wat je absoluut niet mag missen in Schotland is een bezoek aan  de westkust in Schotland.  De bus voert ons mee door de prachtigste landschappen van Schotland.  We bezoeken onder andere Glen Coe, de stad Fort William met zicht op de Ben Nevis (de hoogste berg van Schotland), Glenfinnan Monument (treinviaduct bekend uit de eerste Harry Potterfilm) en dan rijden we door een uniek stukje natuur van het Ardnamurchan peninsula, dunbevolkt met prachtige natuur en zicht op vele eilanden langs de kust van Schotland. ’s Avonds keren we terug naar ons hotel te Dalmally waar ons na het avondeten nog een heuse whisky-tasting te wachten staat waarin we schotse whisky verder ontdekken.

5de dag‘Views & Villages’ – ’s morgens bezoeken we de havenstad Oban, om nadien door te rijden naar Inveraray, een prachtig bewaard dorpje aan Loch Tyne. Nadien rijden we naar het Cowal peninsula via alweer enkele adembenemende landschappen om even halt te houden aan de Benmore Botanic Gardens en Puck’s Glen.  ‘s Avonds logeren we in ons hotel te Dunoon : The Argyll Hotel ***

6de dag‘Isle Of Bute’ - Vandaag brengen we een bezoek aan één van de vele eilanden die Schotland rijk is.  Het leven op deze eilanden draait nog net een versnelling lager dan het vasteland.   We bezoeken Mount Stewart, een prachtig oud landhuis.  ’s  Middags bezoeken we de hoofdplaats van het eiland Bute, Rothesay om nadien de terugtocht richting ons hotel in Dunoon in te zetten.  

7de dag : ‘Cruise’ - Onze laatste dag op Schotse bodem.  We verlaten het victoriaanse Dunoon en trekken via de Borders terug richting Newcastle, waar we nog een kort bezoek voorzien hebben alvorens we naar de ferryterminal rijden om onze cruise met DFDS-seaways richting  IJmuiden in te zetten.

8ste dag : Home’ – ‘s Ochtends ontschepen we in IJmuiden om onze terugrit naar huis aan te vatten na een schitterende rondreis door het prachtige Schotland.  SLAINTE...  We zijn terug in Lebbeke rond 14 uur.

Extra’s inbegrepen : alle autocaruitstappen, bezoek aan de Whiskydisilleerderij Deanston, bezoek landhuis Mount Stewart, de overzet naar eiland Bute, een whiskyproeverij en gidsbegeleiding gedurende gans de reis.

Afreisdatum : zaterdag 1 september 2018  -  8 dagen

Prijs halfpension (in Schotland) :  € 1.030
Getrouwheidskaart of 60 + : € 999

Toeslag éénpersoonskamer (aan boord + in de hotels) : € 254  
Toeslag éénpersoonskamer (enkel in de hotels) : € 112   

Toeslag maaltijden aan boord (2 x diner + 2 x ontbijt) : € 90   

Verzekering PROTECTIONS (Annulering + reisbijstand): € 36
=> dekking tot € 950 / persoon. 
Voor dekking van het volledige bedrag komt de verzekering op :
4% : enkel annulering (vanaf  € 39,96)
5% : annulering + reisbijstand (vanaf € 49,95)

 

Inschrijven     Terug naar overzicht


Inschrijven op een reis

Uw bericht:
Gelieve onderstaande code over te typen *


* verplichte velden