Moeders verwenweekend (VOLZET)

Het ideale moederdagcadeau om uw moeder of vrouw mee te verrassen !  Alle moeders/dames worden tijdens dit weekendreisje “op maat van moeders” letterlijk en figuurlijk in de bloemetjes gezet. We beginnen met een lekker ontbijt. Daarna rijden we naar Duitsland voor een bezoek aan de Ludwig Van Beethoven stad Bonn. Een geleide wandeling in deze mooie stad en daarna een glaasje bubbels. Een mooie rit langs de Rijn tot Bad Breisig aan de Rijn. Op zondag rijden we over berg en dal door de lente gekleurde Eifel naar Rurberg voor een bootvaart en een lekker middagmaal. Meer moet dat niet zijn. Uiteraard mogen de mannen ook mee “als chaperon”…

1ste dag : Vertrek om 7u30 uur te Lebbeke, langsheen Leuven naar Lommel voor de ontbijtstop. Vandaar rijden we naar de grens met Duitsland en komen in Noordrijn-Westfalen. Via Kerpen bereiken we Bonn, de voormalige hoofdstad van Duitsland. We wandelen naar het Rathaus, de Münster en het Beethovenhuis (inkom niet inbegrepen). Gelegenheid tot vrij middagmaal in het centrum. In de namiddag maken we een prachtige rit door de residentiewijk van Bonn en langsheen het ‘Bundeshaus”. Daarna volgen we de Rijn via Bad Godesberg en Rolandsbogen naar Remagen. Deze stad zit vol geschiedenis, het Romaanse en middeleeuwse verleden is goed terug te vinden in de binnenstad, maar ook de Ludendorff brug van de 2de wereldoorlog. In het centrum bevinden zich winkels, typische bier- en wijn lokalen, maar ook terrascafeetjes met zicht op vadertje Rijn. Een bezoek aan de neogotische St. Apollinartskerk is eveneens een bezoek waard. De laatste rit van deze namiddag brengt ons via Sinzig naar onze verblijfplaats Bad Breisig, mooi gelegen aan de Rijn-oevers. Kamerverdeling en avondmaal.

Rheinhotel Vier Jahreszeiten *** Superior. Rustig gelegen aan de Rijn en historische Altstad. Ruime kamers met t.v., radio, telefoon, minibar, douche en wc. Verder is er gratis WLAN en internet, lift, Bier- en Wein-stube en ontbijt-buffet. 

2de dag : Ontbijtbuffet. Via de A61 bereiken we de Ahrvallei. Met Alternach en Kreuzberg bereiken we Bad Münstereifel, dit middeleeuwse stadje wordt omgeven door een stadsmuur uit de 13de en 14de eeuw. Een wandeling door de nauwe straatjes is een ontdekking naar de mooiste vakwerkhuizen van het Rijnland. Daarna rijden we via Gemünd naar Einrur voor het middagmaal. In de namiddag voorzien we een bootvaart op de Rursee. Via het National Park Eifel-Ardenne bereiken we terug België.
De laatste rit brengt ons omstreeks 19u30 terug in Lebbeke. 

Extra’s inbegrepen : ontbijt, een glaasje bubbels, 
avondmaal met aperitief. Bootvaart en alle uitstappen.

Afreisdatum : zaterdag 5 mei 2018 -  2 dagen
Prijs volpension :  € 195
Getrouwheidskaart of 60+ : € 185

Toeslag éénpersoonskamer : €  20

Verzekering PROTECTIONS (Annulering + reisbijstand) : € 9

Inschrijven     Terug naar overzicht


Inschrijven op een reis

Uw bericht:
Gelieve onderstaande code over te typen *


* verplichte velden