Wandelvakantie Tirol Berwangertal (VOLZET)

Berwang is het hoogst gelegen dorp van de Tiroler Zugspitz arena en gelegen in een rustig idyllisch dal, dat overheerst wordt door de indrukwekkende Thaneller. Wanneer je het schitterende Tiroolse landschap ziet, word je wel even stil en kom je vanzelf tot rust.  In dit overweldigende natuurkader, met ook nog de typische bebloemde dorpen brengen onze begeleide wandeltochten ons, naast het Berwangertal, ook naar enkele Tiroolse  toppers zoals de Plansee, het Lechtal, de Rosengartenschlucht in Imst en Lermoos.

1ste dag : Vertrek om 6u30 in Lebbeke, via Aken en Koblenz richting Stuttgart.  Verder over Ulm naar de Oostenrijkse grens. Onderweg houden we de gebruikelijke pauzes.  Aankomst  in Rinnen/Berwang voor het avondmaal en inname logies.

Hotel Thaneller ***(*) in Rinnen/Berwang is een uitstekend hotel in een prachtige natuuromgeving. Alle ruime kamers zijn voorzien van tv, telefoon, radio, safe en complete badkamer met bad of douche, wc en haardroger. Verder beschikt dit klassehotel over lift, bar, binnenzwembad, sauna, solarium, stoombad en eigen huisbrouwerij (de hoogst gelegen bierbrouwerij van Oostenrijk). ’s Morgens een uitgebreid ontbijtbuffet en ’s avonds een viergangen-avondmaal met menukeuze.

2de dag : In de voormiddag verkennen we de nabije omgeving van ons indrukwekkend hotel en ons prachtig gelegen verblijfplaatsje Rinnen, een gehucht van Berwang en een rustig bergdorp, gelegen op 1.400 meter hoogte.  Na de facultatieve lunch in ons hotel wandelen we naar Berwang en terug met onderweg een halte in onze eerste, maar zeker niet laatste  berghut.  Nadat we terug zijn afgedaald tot in Rinnen bezoeken we de huisbrouwerij van ons hotel, officieel de hoogst gelegen brouwerij van Oostenrijk !

3de dag : We verplaatsen ons met onze autocar naar de Heiterwanger See en Plansee, waar een mooie wandeltocht voorzien is langs dit prachtige meer, dat wordt omgeven door enkele  indrukwekkende bergtoppen zoals de Zwieselberg, Tauern en de Faselberg.  Het is met 280 ha het tweede grootste meer van Tirol en wordt terecht vergeleken met een Noorse fjord.  Een boot brengt ons naar de andere kant van het meer (inbegrepen), terugkeren doen we al wandelend... Het wordt sowieso een prachtige dag “op See”

4de dag : Over de Fernpas rijden we richting Inntal en Imst, o.a. bekend als bakermat van het allereerste “SOS Kinderdorp” ter wereld.  We maken er de indrukwekkende Rosengartenschlucht, een natuurwandeling door een bergkloof waar de rivier Schinderbach zich een weg door baant.  Drie rotsholtes en het panoramaplatform op het hoogste punt van de klamm zorgen, samen met de vele watervallen, alvast voor enkele spannende momenten.  Na de vrije lunch in Hoch-Imst en de afdaling naar Imst maken we tijdens de terugrit nog een korte klimtocht naar de bekende kapel van Maria Locherboden met een indrukwekkend panorama op het Inntal.  

5de dag : Vandaag verdelen we ons in twee groepen : Wie wil kan de beklimming van de indrukwekkende Thaneller meemaken.  Een mooie en gevarieerde klimtocht brengt ons op de 2341 meter hoge top met een werkelijk adembenemend zicht op de wijdse omgeving.  Wie het liever iets rustiger aan doet, maakt onder leiding van een plaatselijke wandelgids een kleinere tocht en kan genieten van een vrije namiddag.

6de dag : Na het ontbijt rijden we het Lechtal in voor twee mooie wandeltochten: In Holzgau maken we een  spectaculaire tocht naar de Simmswatervallen en voor de durvers over een nieuwe hangbrug (2012), deze is 200m lang en 110m hoog (wie wil kan deze brug vermijden).   Na het vrije middagmaal is er nog een markante tocht voorzien in het Sulztal.  Vanuit Stockach wandelen we door de bekende tunnelweg naar de Sulzalm, waar we uiteraard een drankstop voorzien hebben.   

7de dag : We rijden naar Lermoos, een gezellig vakantiedorp in de schaduw van de Zugspitz, voor de “drie dorpen wandeling”.  Lermoos, Biberwihr en Ehrwald liggen op het kruispunt van de Lechtaler- en de Ammergauer Alpen en in het door de Loisach doorstroomde Lermooser Moos, een voormalig moerasgebied.  Na deze waardige afsluiter is er nog wat vrije tijd in Lermoos en in ons verblijfplaatsje.

8ste dag : Na het ontbijt verlaten we ons gastvrije hotel Thaneller en keren we over Duitsland terug huiswaarts met onderweg  de gebruikelijke stops.  We voorzien aan te komen in Lebbeke omstreeks 20u.

Extra’s inbegrepen : welkomstdrink, muziekavond “Heustadl”,
een brouwerijbezoek, de bootvaart op de Plansee/Heiterwanger See,
een romantische fakkeltocht, alle begeleide wandelingen en
alle busuitstappen.

Afreisdatum : zaterdag 14 juli 2018  -  8 dagen

Prijs halfpension :   € 740
Getrouwheidskaart of 60+ :  € 710
Toeslag éénpersoonskamer : € 150 : alleen in een tweepersoonskamer : dubbel zo groot als een eenpersoonskamer
(alle kleine eenpersoonskamers zijn al bezet sinds 14 december 2017)

Verzekering PROTECTIONS (Annulering + reisbijstand) : € 36

 

 

 

 

Inschrijven     Terug naar overzicht


Inschrijven op een reis

Uw bericht:
Gelieve onderstaande code over te typen *


* verplichte velden