Wandelen & genieten in de Provence

De Provence, een prachtig natuurgebied ten zuiden van de Alpen met een uitgelezen zonnig klimaat, oefent nog steeds een magische aantrekkingskracht uit. Al wandelend gaan we er genieten van de zuiderse sfeer en de heerlijke geur van lavendel. Dit wordt een reis vol afwisseling van natuurpracht, gezellige dorpjes en een grote rijkdom aan historische monumenten met o.a. de Pont du Gard, Gorges du Gardon, Avignon, Roussillon en de Camargue. Ons uitgebalanceerd programma met mooie wandelingen, interessante bezoeken en voldoende vrije tijd maakt van deze reis een ideale bestemming voor wandelliefhebbers en levens-genieters die hun zonnebatterijen willen opladen in goed gezelschap.

1ste dag : Vertrek om 6 uur te Lebbeke. We rijden via Luxemburg en Nancy naar Dijon, vrije lunch langs de snelweg.  Over de autoroute du Soleil via de wijngaarden van Bourgondië en de Beaujolais naar Lyon. Via de Rhône vallei bereiken we onze verblijfplaats Pouzilhac (op de grens van de regio’s Provence en Gard) voor het avondmaal en de inname van onze logies.

Verblijf in ***Hotel La Closeraie, rustig gelegen in een groen en ontspannend park van 8000 m² met  o.a. een openluchtzwembad en een petanquebaan.  Alle kamers zijn voorzien van een parketvloer, inloopdouche, wc, tv en airco. In het stijlvolle restaurant    (of op het terras) kunnen we genieten van    de lekkere regionale Provençaalse keuken. Tijdens de avondmalen is er 1/4de liter wijn / persoon (wit, rood of rosé) inbegrepen.

2de dag : Na het ontbijt maken we een verkenningstocht in en rond ons verblijfplaatsje Pouzilhac, een authentiek en klein dorp met een prachtig kasteel. Facultatieve lunch in het hotel. In de namiddag maken we vanuit het mooie en geklasseerde La Roque-sur-Cèze een wandeling die ons naar de indrukwekkende Cascades du Sautadet brengt.  De rivier Cèze heeft er zich door de eeuwen heen een weg gebaand door de rotsachtige kalksteen met een spectaculair natuurverschijnsel als gevolg.  Afsluiten doen we op een terrasje in La Roque-sur-Cèze.

3de dag : Vandaag rijden we dieper de regio Gard in om een wandeling te maken naar de indrukwekkende Gorges du Gardon, een rivierkloof die sinds kort door Unesco geklasseerd is als natuurmonument.  Vrije lunch en vrij bezoek of namiddagwandeling in Uzès, een gezellig plaatsje met heel wat terrasjes, winkels met de beste streekspecialiteiten en gezellige verkeersvrije straatjes.

4de dag : Een mooie busrit brengt ons door het natuurreservaat van de Camargue met zijn wilde paarden, stieren en de schitterende roze gevederde flamingo’s.        We bezoeken er Sainte Maries-de-la-Mer, de bekende ontmoetingplaats van de zigeuners en gelegen aan de boorden van de middelandse zee.  Een facultatieve (+/- 8 €) boottocht op de vele inhammen van de Rhône maakt deze dag compleet.

5de dag : Vanuit Vers wandelen we naar Pont du Gard, het 2000 jaar oude Romeinse aquaduct dat op de Wereld erfgoedlijst van Unesco staat.  Na de middag maken we een wandeling door de lavendelvelden van Pouzilhac naar Valliguières, ons buurdorp.

6de dag : Nabij Roussillon, geklasseerd als één van “les plus beaux villages de France”, volgen we “le Sentier des Ocres” (inkom inbegrepen).  We wandelen er langs een pad door de roodkleurige rotsvlakte te midden van donkere pijnbomen, okerkleurige rotspieken en de adembenemende “bloedrotsen”… en zullen ons in Colorado wanen.  Na de vrije lunch in Roussillon bezoeken we ook nog Gordes, nog zo’n Provençaalse parel, indrukwekkend gelegen op een vooruitspringende rots van het Luberon-gebergte met de keuze uit een vrij bezoek of een begeleide wandeling.    

7de dag : Na het ontbijt brengen we een bezoek aan Avignon, de stad der Pausen en wereldberoemd door het liedje “Sur le Pont d’Avignon”.  We maken een begeleide stadswandeling en kunnen daarna op de Place des Papes de Romaanse Kathedraal en het Pausenpaleis bezoeken.  U kan er ook voor kiezen om op eigen tempo door deze mooie stad te slenteren.  In de namiddag brengt een korte rit ons naar Laudun & Chusclan Vignerons voor een bezoek en wijnproeverij, een mooie afsluiter…

8ste dag : Na een vroeg ontbijt verlaten we Pouzilhac. Via Lyon, Dijon en Luxemburg terug naar Lebbeke, dat we met de nodige haltes onderweg bereiken rond 21u00.

Extra’s inbegrepen: alle begeleide wandeltochten,
¼ liter wijn (rood, wit of rosé) en water tijdens de avondmalen,
inkom Sentier des Ocres en alle busverplaatsingen.

Afreisdatum: zaterdag 25 augustus 2018 :  -   8 dagen

Prijs halfpension (incl. wijn aan tafel) : € 820
Prijs 60+ / getrouwheidskaart :
€ 793
Toeslag éénpersoonskamer : € 128
=> (alleen op een tweepersoonskamer)

Verzekering PROTECTIONS (Annulering + reisbijstand) : €  36

 

 

 

 

Inschrijven     Terug naar overzicht


Inschrijven op een reis

Uw bericht:
Gelieve onderstaande code over te typen *


* verplichte velden