Balade Champenoise : Vertrek op Zondag 24 juni (VOLZET)

Een droomreis voor wie van wandelen, lekker eten en Champagne houdt. Een buitengewoon avontuur van gastronomie en bubbels in de Champagne … De vereniging van de bekende plaatselijke wijnboeren van Côteaux Sud d’Epernay heten u van harte welkom voor een heel uitzonderlijke dag met Champagne  degustaties rond een gastronomische lunch waarvan u kan genieten in het hartje van de wijngaarden.  U legt een “parcours” af van ongeveer  8 km, bestaande uit 6 gastronomische etappes, telkens geanimeerd door muzikanten.  Een uitzonderlijke dag van genieten, plezier en vooral degustaties die de smaakpapillen gaan strelen !  Op maandag brengen we een bezoek aan een plaatselijke champagneboer.  

1ste dag : Lebbeke (vertrek om 6u30).  Door de Franse Ardennen (vrije koffiestop onderweg) rijden we via Reims en de "Route du Champagne" naar de vallei van de Marne en de zuidelijke wijnflanken van Epernay waar we gaan deelnemen aan de unieke “Balade Champenoise”.  Ieder legt op z’n eigen tempo een goed gemarkeerd “parcours” door de wijnvelden af en kan onderweg regelmatig genieten van een plaatselijke specialiteit : een aperitiefhapje, voorgerecht, hoofdgerecht, kaas en een dessert … vergezeld van verschillende soorten Champagne waar men uitgebreid kan van proeven (à volonté) !  Deze gastronomische wandeling door de wijnvelden heeft maar 1 dag per jaar plaats en is dus echt een unieke belevenis.  Vandaar naar ons verblijfshotel voor de kamerindeling en het avondmaal (niet inbegrepen, het hotel maakt ons een interessant voorstel)

Verblijfshotel Prim’ ** te Dizy/Epernay: Alle kamers hebben douche, wc , telefoon  en TV.  De verfijnde keuken, die bekroond is met twee sterren van “Logis de France”  zal   u   zeker weten  te  bekoren  en  doet  de  regionale gastronomie alle eer aan.

2de dag : Na het uitgebreide ontbijtbuffet brengt een korte rit ons naar Vinay en het champagnehuis Lecomte et Fils voor een bezoek en voor een uitgebreide proeverij van hun heerlijke champagnes met daarna aankoopmogelijkheid. Middagmaal in het hotel : een 4-gangen diner met een glaasje Champagne als aperitief, voorgerechtenbuffet, hoofdschotel, kaas- en dessertbuffet. Eveneens inbegrepen : 1/4de liter wijn / persoon en water. In de loop van de namiddag vatten we de terugreis aan over de autobaan via Laon en St Quentin.  Met nog een laatste tussenstop bereiken we Lebbeke omstreeks 20 uur.

Extra’s inbegrepen : Op zondag de Balade Champenoise
(gastronomische wandeling door de wijnvelden) met
6 gastronomische etappes & champagne degustaties à volonté,
1 x 4-gangen menu met aperitief, wijn en water inbegrepen en
een bezoek (in de voormiddag) aan een champagnekelder.

Afreisdata : zondag 24 juni 2018 - 2 dagen                   
Prijs volpension : € 240
Getrouwheidskaart of 60+ : € 230
Toeslag éénpersoonskamer : € 25

Opmerking : om ten volle te kunnen genieten van alle
degustaties, moet u de wandeling helemaal aankunnen.
Alternatieve vervoersmiddelen of inkortingen zijn niet voorzien.

Verzekering PROTECTIONS (Annulering + reisbijstand) : € 9

 

 

 

 
   

 

Inschrijven     Terug naar overzicht


Inschrijven op een reis

Uw bericht:
Gelieve onderstaande code over te typen *


* verplichte velden