NR 304 - Asperges & Hulst - Nieuw 2018

  • De eerste tekenen van aspergeconsumptie zijn gevonden in 2750 voor Christus in de piramide van Sakkara in Egypte. Ook de  Romeinen wisten de groente te waarderen en bij ons wordt deze lekkernij in de streek rond Mechelen en Bornem/Puurs geoogst.
  • In Nederland wordt sinds de 19de eeuw de asperges op grotere schaal geteeld, zo ook in Zeeland. Nederlands witte asperges dragen een kwaliteitslabel en worden tot de hoogste kwaliteitsklasse gerekend.
  • De vestingstad Hulst met zijn 3,5 km lange stadswallen, vele oude gevels en gebouwen en monumentale panden getuigen van een eeuwenoude geschiedenis. De Willibrordus Basiliek, het Stadhuis en vele andere panden maken van Hulst één groot openluchtmuseum.                 

Vertrek : 9u00 (laatste opstapplaats). Via Gent en Zelzate naar Koewacht voor een bezoek aan een aspergekwekerij. U wordt ontvangen met koffie of thee in hun gloednieuwe winkel. Waarna u een rondleiding krijgt met de nodige uitleg over de oogst, het sorteren en verpakken. Aansluitend is er gelegenheid om de winkel te bezoeken. Voor het middagmaal rijden we naar Philippine.

Middagmaal :

  • Aspergesoep met boerenbrood en roomboter.
  • Asperges op “Vlaamse wijze” met ei, hesp en krielaardappeltjes:

De onklopbare topper !!!!

In de namiddag rijden we door Zeeuws Vlaanderen naar Hulst. In 2014 werd Hulst tot de mooiste vestingstad van Nederland gekozen. De stad ademt sfeer als u door één van de drie poorten binnen komt. Tal van monumenten en kunstwerken verwijzen naar een eeuwenoude historie. Bovendien zijn er gezellige winkelstraten en mooie terrascafétjes, dus mogelijkheid genoeg om de namiddag aangenaam door te brengen. Vandaar rijden we zonder tussenhalte huiswaarts.

In de prijs is inbegrepen : de autocarreis, koffie of thee met geleid bezoek aspergeskwekerij en het asperges menu.

Periode van 15 april 2018 tot 15 juni 2018 !

Prijzen per persoon en per car :

vanaf 30 tot 34  personen : 46  €

vanaf 40 tot 44  personen : 42  €

vanaf 25 tot 29 personen : 48 €

vanaf 35 tot 39 personen : 44  €

vanaf 45 tot 49 personen : 40  €

Eerst bellen voor de beschikbaarheid van onze “grotere” cars :

Autocar 60 plaatsen : van 50 tot 54 betalers: 42  € / van 55 tot 59 betalers: 40  €

Autocar 84 plaatsen : van 60 tot 65 betalers: 42  € / van 66 tot 84 betalers: 40  €


 

Inschrijven     Terug naar overzicht


Inschrijven op een reis

Uw bericht:
Gelieve onderstaande code over te typen *


* verplichte velden