NR 115 - Garnaalvissers - Nieuw 2018

  • In de voormiddag brengen we een bezoek aan het visserijmuseum (Navigo) te Oostduinkerke onder gidsbegeleiding.
  • De garnaalvisserij te paard in Oost-duinkerke werd in december 2016 toegevoegd door UNESCO aan het Immaterieel Cultureel Erfgoed van de Mensheid. De paardenvisserij is een traditie die al 500 jaar bestaat. De paardenvissers dwingen nog steeds ieders bewondering af wanneer ze moeizaam door de golven ploegen.

Vertrek : 08u00 (laatste opstapplaats).  Omstreeks 10u00 worden we verwacht in Diksmuide voor het ontbijt (koffie naar believen met een boterkoek) en de kennismaking met onze gids. Na het ontbijt brengen we een bezoek aan het visserijmuseum (Navigo). We maken een historische wandeling door de Vlaamse zee- en kustvisserij en zelfs de Ijslandvaart. De rijke museumcollectie verenigd erfgoed, kunst, ambacht en natuur van de Noordzee. Een bezoekje waard !

Het middagmaal : verse dagsoep, kalkoengebraad met frietjes en verse seizoensgroenten/ of stoverij met streekbier, dessert.

In de namiddag brengen we een bezoek aan de garnaalvissers te paard. Wij rijden naar het strand van de badstad Oostduinkerke om er een demonstatie bij te wonen. De verse garnalen worden nadien geproefd in de Paardenhoeve, het lokaal en woning van de paardenvissers. Dat alles gebeurt in een gezellige sfeer en men kan er genieten van een verfrissing in gezelschap van de paardenvisser.

In de prijs is inbegrepen : de autocarreis, koffie met boterkoek, bezoek aan visserijmuseum Navigo, het driegangen middagmaal, bezoek aan de garnaalvissers met proeverij en de gidsbegeleiding.

Prijzen per persoon en per car :

vanaf 30 tot 34  personen :  51 €

vanaf 40 tot 44  personen :  47 €

vanaf 25 tot 29 personen :  54 €

vanaf 35 tot 39 personen :  49 €

vanaf 45 tot 49 personen :  45 €

Eerst bellen voor de beschikbaarheid van onze “grotere” cars :

Autocar 60 plaatsen : van 50 tot 54 betalers:  47 €  / van 55 tot 59 betalers:  45 €

Autocar 84 plaatsen : van 60 tot 65 betalers:  47 €  / van 66 tot 83 betalers:  45 €

 

Inschrijven     Terug naar overzicht


Inschrijven op een reis

Uw bericht:
Gelieve onderstaande code over te typen *


* verplichte velden