NR 161 - Gastvrij Limburg

  • Voormiddagstop in Scherpenheuvel, met voldoende tijd om er even tot aan de Basiliek te wandelen.
  • We bezoeken “Greenville” in het voormalige hoofdgebouw van de kolenmijnen van Houthalen en krijgen er  een boeiende uitleg over de geschie-denis van de kolenmijnen en over nieuwe alternatieve energiebronnen.
  • Een toeristische rondrit langs de mijnsites, een bezoek aan het indrustrieel erfgoed, museum Houthalen en de luchtfabriek te Zolder.

Vertrek om 8u30 (laatste opstapplaats). Omstreeks 10u worden we verwacht in Scherpenheuvel voor koffie/thee met een ontbijtkoek.  Daarna is er voldoende vrije tijd voor een wandeling op eigen tempo en genieten we van het middagmaal in Scherpenheuvel.

Middagmaal : soep, dagschotel en nagerecht.

Namiddagrit naar Houthalen voor een geleid bezoek met onze gids aan “Greenville”. In het bezoekerscentrum krijgt u uitleg over het mijnverleden, maar ook over de alternatieve groene energievormen, zoals windkracht, aardwarmte, biomassa, waterkracht en zonnenenergie.  Daarna volgt een rondrit door de verschillende mijndorpen en sites die zijn ontstaan en groot geworden dankzij het mijnverleden en bezoek aan het industrieel erfgoed, museum in Houthalen en de luchtfabriek te Zolder.  Tijdens de terugreis kunnen we onderweg nog een laatste tussenstop inlassen (indien gewenst).

In de prijs is inbegrepen : de autocarreis, het ontbijt, driegangen middagmaal, toegang Greenville en gidsbegeleiding in de namiddag (op de bus, in Greenville).

Prijzen per persoon en per car :

vanaf 30 tot 34  personen : 45 €

vanaf 40 tot 44  personen : 40 €

vanaf 25 tot 29 personen : 49 €

vanaf 35 tot 39 personen : 42 €

vanaf 45 tot 49 personen :  38 €

Eerst bellen voor de beschikbaarheid van onze “grotere” cars :

Autocar 60 plaatsen: van 50 tot 54 betalers : 40 € / van 55 tot 59 betalers : 38 €

Autocar 84 plaatsen: van 60 tot 65 betalers : 40 € / van 66 tot 84 betalers : 38 €

 

 

Inschrijven     Terug naar overzicht


Inschrijven op een reis

Uw bericht:
Gelieve onderstaande code over te typen *


* verplichte velden