NR 104 – Maldegem & Sluis

  • Paardenmelk wordt al sinds eeuwen als remedie tegen allerlei kwaaltjes gebruikt en ter versterking van het hele lichaam.   We leren er alles over in de Filippus paardenmelkerij.
  • Provinciaal domein “Het Leen” in Eeklo heeft een uniek arboretum en meer dan 500 bomen, struiken en vaste planten.
  • Sluis is vooral bekend als een gezellig Nederlands winkelstadje, maar het heeft ook een verrassend interessante geschiedenis. Alternatief voor Sluis : Een geleid bezoek aan de tuinen van Adegem.

Vertrek : 8 uur (laatste opstap). In de Filippus paardenmelkerij in Maldegem worden we ontvangen met koffie en ontbijtkoek. Paardenmelk wordt al sinds eeuwen door de Russische steppevolkeren gebruikt en bevat heel wat vitaminen.  Na een korte uitleg volgt de rondleiding in de stallen met demonstratie van het melken zelf en een degustatie van hun produkten.

Middagmaal : Verse dagsoep, Vol-au-vent of Stoverij of varkenshaasje met groentjes en frietjes of kroketjes.

In de namiddag rijden we naar het arboretum “Het Leen” ; het openluchtmuseum van bloemen, struiken en bomen met prachtige Camellia, Magnolia, Rhododendron,...Er is ook een drankgelegenheid.  Daarna rijden we naar Sluis, een vestingstad uit 1280 met een bewogen verleden als voorhaven van Brugge. Het stadhuis, het enige in Nederland met een belfort, windmolen “De Brak”, de oude wallen, de stenen Beer en een borstbeeld van Johan Hendrik van Dale (de “Dikke van Dale”) zijn enkele bezienswaardigheden en uiteraard het groot winkelbestand. 
Alternatief : U kunt ook kiezen voor een geleid bezoek aan de Franse, Engelse, Japanse-Exoten tuinen in Adegem (meerprijs 5 € / persoon) - gesloten op maandag                                                                                                         

In de prijs is inbegrepen : de autocarreis, koffie en ontbijtkoek, het bezoek aan Filippus paardenmelkerij, het arboretum en het middagmaal.Prijzen per persoon en per car
(tarieven 2018, prijzen 2019 op aanvraag):

vanaf 30 tot 34  personen :  48,50 €

vanaf 40 tot 44  personen : 44  €

vanaf 25 tot 29 personen : 51 €

vanaf 35 tot 39 personen : 46 €

vanaf 45 tot 49 personen : 43  €

Eerst bellen voor de beschikbaarheid van onze “grotere” cars :

Autocar 60 plaatsen : van 50 tot 54 betalers: 44 € / van 55 tot 59 betalers:  43 €

Autocar 84 plaatsen : van 60 tot 65 betalers: 44 € / van 66 tot 84 betalers:  43 €

 
   

 

Inschrijven     Terug naar overzicht


Inschrijven op een reis

Uw bericht:
Gelieve onderstaande code over te typen *


* verplichte velden