NR 239 – Van Norbertijnen naar Benediktijnen

  • De abdij van Floreffe was een invloedrijke Norbertijnenabdij gesticht in 1121 en verrijst op een rotshoogte die neerkijkt op de Samber. De abdij bevat tal van historische, architecturale en artistieke schatten die we gaan ontdekken tijdens een geleid bezoek.
  • Een toeristische rit in het mooiste gedeelte van de Maasvallei & Molignee.
  • Een vrij bezoek aan Dinant, prachtig gelegen aan de Maasoevers. Een avondhalte aan de Benedictijnenabdij van Maredsous is altijd een ontdekking in de geschiedenis maar ook een cullinaire ervaring door zijn abdijbier en kaas.

Vertrek : 08u00 (laatste opstapplaats). Via Nijvel, Temploux rijden we naar Floreffe

waar we worden verwacht in het historisch molengebouw met zijn gotische gewelven voor koffie met boterham met kaas en hesp. Daarna bezoeken we met een plaatstelijke gids de abdij, een videovoorstelling verteld u over de geschiedenis van deze abdij, die ooit één van de machtigste van ons land was en de abdijkerk met het buitengewone barokke interieur mogen we zeker niet vergeten te bezoeken.

Middagmaal in de Molen-Brasserie: Dagsoep, Koninginnenhapje, frieten en dessert.

In de namiddag voorzien we een mooie rit langsheen de Maasvallei van Namen naar Dinant. Het is prettig te vertoeven in het toeristische stadje Dinant en een gezellig terras op te zoeken met zicht op de Maas. Daarna rijden we naar Anhée en volgen het kleine riviertje de Molignee, met zijn schilderachtige plekjes tot aan de Benedictijnenabdij van Maredsous voor een vrij bezoek of gewoon genieten van de bosrijke omgeving. Omstreeks 18 u verlaten we Maredsous en rijden door een landelijke streek via St. Gérard, Fosses-La-Ville en Jemeppe naar Charleroi en naar onze thuishaven. 

In de prijs inbegrepen : de autocarreis, het ontbijt, het geleid bezoek in Floreffe, het driegangen middagmaal en de toeristische rondritten.

Prijzen per persoon en per car :

vanaf 30 tot 34  personen : 41 €

vanaf 40 tot 44  personen : 37 €

vanaf 25 tot 29 personen : 45 €

vanaf 35 tot 39 personen : 39 €

vanaf 45 tot 49 personen : 36 €

Eerst bellen voor de beschikbaarheid van onze “grotere” cars :

Autocar 60 plaatsen : van 50 tot 54 betalers : 37 €   / van 55 tot 59 betalers : 36 €

Autocar 84 plaatsen : van 60 tot 65 betalers : 37 €   / van 66 tot 84 betalers : 36 €

 

Inschrijven     Terug naar overzicht


Inschrijven op een reis

Uw bericht:
Gelieve onderstaande code over te typen *


* verplichte velden