NR 415– Bakkerij d’Oventote & Duinkerke

  • In Dranouter bezoeken we de bakkerij d’Oventote waar het brood nog steeds op hout wordt gebakken.   
  • Over de Franse grens verkennen we met een streekgids een minder gekende, maar zeer charmante hoek van Frans-Vlaanderen, het “Blootland”. We verpozen in Malo-Les-Bains en bewonderen de monumenten van Duinkerke, er is zelfs mogelijkheid voor een lekkere Picon-stop… een namiddagrit om rustig te genieten.

Vertrek om 8.00u (laatste opstapplaats). Via Gent en Kortrijk bereiken we Loker voor koffie naar believen en een lekkere ontbijtkoek. Onder leiding van onze streekgids rijden we naar Dranouter voor een rondleiding door bakkerij d’Oventote. Zoetemondjes ontdekken al snel dat de oude etalagekasten heerlijke ouderwetse snoepjes bevatten. De ludieke uitleg van de bakkerin zal u niet gauw vergeten. Succes verzekerd ! Iedereen krijgt een vers gebakken rijsttaartje mee.
Middagmaal : dagsoep, kalkoenfilet met frambozensaus, verse groenten, kroketjes en dessert van de chef.

Over de grens via Roesbrugge ontdekken we “Het Blootland” en “De Franse Moeren”. Onze gids weet er alles van. We bereiken en bezoeken het badplaatsje Malo-Les-Bains, de grandeur van vroeger is er nog waar te nemen, maar is totaal anders dan onze badsteden. Daarna maken we een stadsrondrit in Duinkerke, met zijn oude haven en indrukwekkende gebouwen. Omstreeks 17u30 is het einde van deze mooie dag en vatten we de terugreis aan. Extra mogelijk: avondlunch: koffie met twee dubbele boterhammen aan 6 €.

Inbegrepen in de prijs: de autocarreis, het ontbijt, bezoek bakkerij d’Oventote met vers gebakken rijsttaartje, middagmaal, namiddag rondrit en gidsbegeleiding. 

Deze reis is niet mogelijk op een woensdag en in het weekend !

Prijzen per persoon en per car :

vanaf 30 tot 34  personen : 52 €

vanaf 40 tot 44  personen : 47 €

vanaf 25 tot 29 personen : 56 €

vanaf 35 tot 39 personen : 49 €

vanaf 45 tot 49 personen : 45 €


Eerst bellen voor de beschikbaarheid van onze “grotere” cars :

Autocar 60 plaatsen : van 50 tot 54 betalers : 47 €    / van 55 tot 59 betalers : 45 €

Autocar 84 plaatsen : van 60 tot 64 betalers : 47 €   /  van 65 tot 83 betalers : 45 €

 

Inschrijven     Terug naar overzicht


Inschrijven op een reis

Uw bericht:
Gelieve onderstaande code over te typen *


* verplichte velden