NR 417 - Een levend grensgeval Claeyssens Distillerie & Parc Floral

  • De Schreve is sinds 300 jaar zowat ongewijzigd gebleven en het is duidelijk dat de Frans-Vlamingen nog zeer goed weten waar hun roots liggen.
  • De distillerie Claeyssens uit 1817, door de overheid beschermd als historisch monument en gelegen vlak aan de Deule is totaal gerenoveerd zonder afbreuk te doen aan de eigenheid en is zeker een bezoek waard.
  • In Parc Floral wandelen we door verschillende prachtige thematuinen. 

Vertrek : 08u00 (laatste opstapplaats). In Poperinge worden we ontvangen met
2 x koffie en een boterkoek.   Onder leiding van een streekgids maken we vervolgens een rondrit “over de Schreve”, een levend grensgeval.  We rijden door de hoppe-streek, in de voetsporen van de smokkelaars (met verhalen over de kommiezen en blauwers) en door het Westkwartier met z’n molens, reuzen, kleine hallenkerken, belforten, vlas en hop.  Namen als Bambeke, Herzele en Houtkerke leven voort.

Middagmaal : Soep, 1/2de kip aan ’t spit met rauwkost en frietjes, taart/koffie.

In de namiddag  brengen we een bezoek aan distillerie Claeyssens in Wambrechies.  We vinden er erfgoed van industrie en techniek, maar vooral Franse jenever met Vlaamse wortels. We krijgen er een rondleiding in het Nederlands en na het bezoek kunnen we genieten van verschillende proevertjes.  Vervolgens nog een vrij bezoek aan “Parc Floral” met een watertuin, rotstuin, witte tuin en rozentuin.  De overdekte binnenkoer van de hoeve is omgetoverd tot een zee van bloemen en planten. In de late namiddag rijden we terug huiswaarts met onderweg (eventueel) nog een tussenstop voor een (vrije of gereserveerde / tijdig aan te vragen) avondlunch.

In de prijs is inbegrepen : de autocarreis,  het ontbijt,  de inkom van de distillerie, het middagmaal en de ganse dag gidsbegeleiding.

Deze reis is mogelijk van maart tot oktober 2018.

Prijzen per persoon en per car :

vanaf 30 tot 34  personen : 49 €

vanaf 40 tot 44  personen : 44 €

 

Eerst bellen voor de beschikbaarheid van :

vanaf 25 tot 29 personen : 53 €

vanaf 35 tot 39 personen : 46 €

vanaf 45 tot 49 personen : 42 €

 

 

Autocar 60 plaatsen : van 50 tot 54 betalers : 44 €   /   van 55 tot 59 betalers : 42 €

Autocar 84 plaatsen : van 60 tot 65 betalers : 44 €   /   van 66 tot 83 betalers : 42 €

 

Inschrijven     Terug naar overzicht


Inschrijven op een reis

Uw bericht:
Gelieve onderstaande code over te typen *


* verplichte velden