Auvergne

De Auvergne, gelegen in het centraal massief, is een mozaïek van unieke landschappen die deze regio onvergetelijk maken. Het is een streek van uitgedoofde vulkanen, rustige rivieren, historische kasteelruïnes en pittoreske dorpen met Romaanse kerkjes.  In de Dordogne overheersen de kalksteenplateaus, rivierstromen door onaangetast natuurschoon met afwisselende landschappen, oude steden en lieflijke dorpen. Bovendien is het een streek die heel wat te bieden heeft voor fijnproevers door hun lekkere streekproducten en heerlijke wijntjes.  Door de centrale ligging van het hotel kunnen wij u in één week tijd kennis laten maken met vele toeristische hoogtepunten.

1ste dag : vertrek te Lebbeke om 6u00. Via Rijsel en Parijs bereiken we Orléans (facultatief middagmaal). Verder over Vierzon en Montlucon naar onze verblijfplaats Besse. Inname van logies, welkomstdrink en avondmaal.

Hotel La Gazelle *** in Besse. Alle nette kamers zijn voorzien van tv, radio, telefoon en er is gratis wifi. Verder is er een bad of douche en wc. Dit comforthotel heeft een lift, binnenzwembad, sauna, bubbelbad, zitsalon, terrascafé, veranda en ruime tuin. De regionale keuken komt zeker aan bod met een driegangenlunch en een viergangenavondmaal begeleid door een lekker streekwijntje (inbegrepen).

 

2de dag : na een rustig ontbijt begeleid bezoek aan Besse, een middeleeuwse Renaissance stad. Besse en Saint-Anastaise getuigen van een rijk historisch en architecturaal verleden met hun smalle, geplaveide straatjes, de gezellige kraampjes, de prachtige huizen uit de XIIde en XVIde eeuw en het Belfort. Vervolgens rijden we met de autocar richting “Le Lac Pavin”, één van de mooiste meren van de Auvergne, de jongste, de diepste en de meest mysterieuze. Genesteld tussen de bomen biedt dit meer een uitzonderlijk uitzicht. Na het middagmaal brengen we op een geanimeerde en ludieke manier een bezoek aan het kasteel van Bâtisse met zijn prachtige tuinen onder begeleiding van een gids. Hier ontdekken we de geheimen van de Middeleeuwen gedurende het bezoek, dat een terugkeer is in de tijd op een magische wijze. Nadien houden we nog halte voor een panoramisch zicht op het plateau van Gergovie.

3de dag : vandaag rijden we naar  Brioude, een Franse gemeente in de Haute-Loire  in de regio Auvergne-Rhône-Alpes . Daar brengen we een bezoek aan het “Musée du saumon”. Na het bezoek middagmaal. In de namiddag rijden we naar de Basiliek St Julien. Deze Basiliek is opgedragen aan Saint Julien de Brioude , die naar verluidt martelaar werd in 304, het is de grootste romaanse kerk in de Auvergne . Een prachtig kleurrijk gebouw en één van de mooiste juwelen van de Romaanse kunst.

4de dag : na het ontbijt rijden we richting Saint Nectaire naar een familieboerderij, gedurende generaties lang, om de geheimen te ontdekken van deze verrukkelijke kaas. We stoppen ook aan de Romaanse kerk St Necaire, ook een prachtig exemplaar van Romaanse kunst. Middagmaal in het hotel. Nadien rijden we richting Mont-Dore, naar la Bourboule, waar we een bezoek brengen aan het museum over het plattelandsleven in het verleden of  waar u een brug maakt tussen het verleden en de toekomst van de mens uit de XXI de eeuw….Na dit bezoek keren we terug naar het hotel langsheen de prachtige landschappen van Auvergne.

5de dag : we rijden richting “le Puy-Mary”, met een enorme vulkaan (een diameter van 80 kilometer).  We genieten van een uitzonderlijk panoramisch zicht over de zomerweiden tijdens het bezoek aan de voet van Puy, we ontdekken er de geheimen van de kaas, de mythische koe met de horens van Lyre en van de “Gentiane Salers” (Gentiaanlikeur is een bitter en alcoholisch aperitief gemaakt door maceratie en distillatie van de Auvergne gele gentiaanwortels, waardoor het zijn zeer specifieke bitterheid krijgt).  Na het middagmaal brengen we een bezoek aan “Salers”, een middeleeuwse stad uit de XVde eeuw met zijn wallen en herenhuizen. Na nog wat vrije tijd om hier nog even rond te kuieren, krijgen we (voor ons avondmaal) een voorstelling van enkele regionale producten.

6de dag : Vrije voormiddag. Na het middagmaal rijden we richting Clermont-Ferrand, de hoofdstad van de ons welgekende band, waar we het avontuur van Michelin ontdekken. Voor de inwoners van de Auvergne is Michelin een onuitputtelijke bron van trots. Op de site van Cataroux, in een voormalige spinning-werkplaats waar de architectuur van het begin van de eeuw werd bewaard, reizen we doorheen het Michelin avontuur op twee verdiepen. Deze tentoonstelling, zowel thematisch als chronologisch, is gewijd aan het verleden, het heden en de toekomst van de groep Michelin.

7de dag : Onze vakantie zit er helaas op. Na het laatste verlaten we deze mooie regio en via de Franse autobanen (met de nodige haltes onderweg) bereiken we Lebbeke omstreeks 20 uur.

Extra’s inbegrepen : welkomstdrink, wijn en water bij de maaltijden in het hotel, alle ingangen vermeld in het programma, alle uitstappen en animaties.

Afreisdatum : zaterdag 21 juli 2018 -  7 dagen

Prijs volpension (behalve lunch laatste dag) : € 819
Getrouwheidskaart of 60+ :  € 780

Toeslag éénpersoonskamer : € 120

PROTECTIONS Reis- en bijstandsverzekering  €  31,50

Inschrijven     Terug naar overzicht


Inschrijven op een reis

Uw bericht:
Gelieve onderstaande code over te typen *


* verplichte velden