Midi Toulouse

Het zonnige Zuid-Frankrijk voor een ultiem vakantiegevoel ! De Haut-Garonne, doorkruist door de Garonnerivier, is een palet van verscheidene landschappen: van de zonovergoten vlakte van de Lauragais tot de Pyreneeën langs de zachte hellingen van Comminges,… een zeer te smaken diversiteit.  Maar dit departement bevat ook een rijk historisch en architecturaal erfgoed. De roze stad Toulouse verwent liefhebbers die gepassioneerd zijn door de renaissance-architectuur met een verzameling indrukwekkende herenhuizen.  Er zijn eveneens religieuze parels, zoals de kathedraal Saint-Bertand en de basilieken Saint-Just en Saint-Servin.                De hele regio heeft landschappelijk schoon en een rijk cultureel patrimonium...

1ste dag : vertrek om 6 uur te Lebbeke. Via Cambrai, Senlis, Parijs, Orleans, Chauteauroux, Limoges en Montauban naar Nailloux.  Onderweg houden we regelmatig een halte. Verdeling van de kamers, welkomstdrink en diner.

Hotel l’Auberge du Pastel *** Dit charmehotel nodigt uit tot rust en ontspanning. Alle kamers zijn uitgerust met bad of douche en toilet, tv, telefoon en gratis wifi. Het hotel beschikt over een groot terras met tuin en openlucht zwembad met ligstoelen. Met culinaire passie legt de meesterkok zich toe op de bereiding van de lokale gastronomische specialiteiten. 

2de dag : Ontbijt en vrije voormiddag om te ontspannen (zwembad, pétanque of wandeling rond het meer). Na het middagmaal rondleiding in Toulouse. Een panoramisch begeleid bezoek aan de stad. We houden halte aan gekende monumenten en we verkennen de straatjes van Toulouse en verschillende musea. Avondmaal en karaoke avond.

3de dag : De koolmijnen van Pyrène zijn een levend geschiedenisboek en doen Ariège volledig herleven. Dit gehucht, bestaande uit 5 hectare zorgde voor meer dan 120 beroepen, die nu grotendeels verdwenen zijn, een collectie van 6500 gebruiksartikelen, ateliers in dienst van de ombudsmannen van het erfgoed en is een unieke vertoning over het dagelijks leven aan het begin van de vorige eeuw. Na het middagmaal brengen we een bezoek aan de grootste talkgroeve ter wereld. Met hun enorme machines ontdekken, verwerken en transporteren ze het talk, de zachtste en meest kwetsbare steen ter wereld (warme kleding voorzien).

4de dag : Mazère is een oud vestingstadje van de XIIIde eeuw dat zijn architecturaal erfgoed van hoge kwaliteit heeft weten te behouden. Gebaseerd op eeuwenoude tradities van gastvrijheid. In het hart van dit vestingstadje en op de rand van l’Hers bevindt zich het museum van Mazère, een historisch geklasseerd monument sinds 1955. Na het middagmaal ontdekking van het oude Albi en zijn typische straatjes. Begeleid bezoek aan de kathedraal Sainte-Cécile,  het belangrijkste religieuze bouwwerk in de stad Albi en de zetel van de aartsbisschop van Albi. Nadien rondleiding in het historisch centrum, een 20ste eeuw reis doorheen de oude wijken van de stad.

5de dag : Vertrek richting de heuvelbrug van Naurouze, de waterscheidinggrens.  Nadien ontdekking van de boerderij “Au Petit Grain Bio”. Hier kan u alle inlichtingen bekomen over de verschillende culturen, de hedendaagse werking van de landbouw-cultuur en de verwerking op de boerderij van landbouw tot een product dat verkocht wordt in de winkel.  Daarna naar het museum van hout en inlegwerk van Revel, deze hebben bijgedragen aan de internationale befaamdheid van Revel.  Uniek in Frankrijk. Bezoek aan het museum van koper van Durfort : dit museum overheerst de historiek van het ambachtelijk dorp met een expositie en 2 video’s over de werking van het koper.  Na het avondmaal dansgelegenheid.

6de dag : In de XIII en XIVde eeuw heeft het stedelijk landschap ten Zuiden van Frankrijk een nieuwe vorm gekregen door de verschijning van de nieuwe vestingstadjes : “les Bastides”, die we ontdekken in de voormiddag.  Na het middagmaal vertrekken we richting de Middeleeuwse vesting Bastide aan de voet van de Cathares Pyreneeën.  Mirepoix staat bekend als een prachtig vestingstadje, met een prachtige kathedraal en    met één van de mooiste pleinen in het zuiden      van Frankrijk.  Dit plein wordt omringd door de charme van zijn kerk, door prachtige vakwerkhuisjes, gebouwd op houten overkappingen.    Onderweg houden we nog een stop aan het kerkje “Troglodyte” van Vals.

7de dag : Gelegen aan het meer van Saint Ferréol bevindt zich het “Museum en de tuinen van Canal du Midi”, die het gigantisch meesterwerk van Pierre-Paul Riquet u beter zullen doen verduidelijken en dat uiteindelijk afgewerkt is door Vauban.  Een terugblik naar het verleden en het genie van deze man zal uw hart in vervoering brengen naar één van de grootste architecturale kunstwerken van Frankrijk. Middagmaal in het hotel. In de namiddag genieten we van het landschap en de rust. Gala avond “Soirée Bulles”.

8ste dag : Na een vroeg ontbijt moeten we spijtig genoeg de terugreis aanvatten. Met de nodige haltes onderweg bereiken we Lebbeke omstreeks 20u30.

Extra’s inbegrepen : welkomstdrink, de ingangen van de bezoeken,
aangepaste wijn tijdens de maaltijden in het hotel en koffie na
de lunch, avondanimaties, gastronomisch afscheidsdiner,
afscheidsgeschenk, plaatselijke gidsbegeleidingen en alle uitstappen.

Afreisdatum : zondag 5 augustus 2018  -   8 dagen
Prijs volpension (behalve lunch laatste dag) :  € 917
Getrouwheidskaart of 60+ :  € 874

Toeslag éénpersoonskamer : € 161

PROTECTIONS Reis- en bijstandsverzekering  : €  36
 

Inschrijven     Terug naar overzicht


Inschrijven op een reis

Uw bericht:
Gelieve onderstaande code over te typen *


* verplichte velden