Ile de Ré : leven als God in Frankrijk

Île de Ré, het Franse eilandje met een zonnig microklimaat kleeft bijna tegen het vasteland aan, maar steek de brug vanuit La Rochelle over en het eilandgevoel heeft je meteen te pakken.  Île de Ré bleef authentiek,  hield de natuur ongeschonden en telt tien dorpjes met elk hun eigen karakter en sfeer. Typisch zijn de witte idyllische huisjes met  het groene houtschrijnwerk en oranje dakpannen daken, de nog steeds ambachtelijke zoutwinning, de lokale wijnbouw, de visserij en de vele uren zonneschijn.  Alle ingrediënten zijn er aanwezig om er te genieten en de geneugten van het eiland ten volle te smaken. Kortom, de plek bij uitstek om het rustig aan te doen en je te laten doordringen door de geschiedenis, natuur, het licht, de plaatselijke gastronomie,  zijn “Terroir” en anderzijds de nabijheid van de oceaan.

1ste dag : Vertrek om 6u00 te Lebbeke. Over Parijs en Orléans rijden we richting La Rochelle en onze prachtige verblijfplaats Le Bois-Plage-en-Ré op het eiland Île de Ré. In het hotel ontvangst met aperitief en apertiefhapjes, begeleiding en verdeling van de kamers. ’s Avonds genieten we van ons eerste gastronomisch avondmaal. 

Hotel Restaurant & Spa Plaisir **** is het eerste Franse hotel dat het milieulabel kreeg en is een vredig oord waar een weelderige plantengroei, de verwarmde binnen- en buitenzwembaden en de SPA de perfecte aanzet zijn om u te ontspannen.  Alle kamers zijn op het gelijkvloers en hebben een privéterras, zijn comfortabel en perfect uitgerust.  In het uitstekende restaurant genieten we van gastronomische diners.

2de dag : Na het ontbijt vertrekken we met de autocar naar La Flotte en Ré voor een begeleid bezoek aan het dorp. Nadien nog vrije tijd in het dorp en mogelijkheid tot shoppen op de markt. Hierna genieten we van een lekker middagmaal in restaurant “La Cabane”. Verder is er nog een bezoek aan “Phare des Baleines” (2de oudste vuurtoren van Europa), waar u een fantastisch panoramisch zicht heeft. We rijden verder richting Loix.  Daar brengen we een bezoek aan het Ecomuseum van de zoutwinning en hebben we een ontmoeting met een zoutzieder.   In de late namiddag keren we terug huiswaarts voor het avondmaal.

3de dag : Ontbijt in het restaurant. Hierna vertrekken we met de autocar naar een wijnkelder voor een geleid bezoek en alsook een proeverij in de kelders van deze wijncoöperatie. Nadien richting Fouras voor het middagmaal. Per boot gaan we naar Île d’Aix (met zicht op Fort Boyard vanop zee). Op Île d’Aix hebben we een vrije namiddag. Alvorens we terugkeren naar het hotel nemen we onderweg het avondmaal in restaurant “Belvédère”, waar u een prachtig zicht heeft op de brug van Ré.  

4de dag : Na het ontbijt vertrekken we richting Saint Martin de Ré. Geleid bezoek van dit charme dorp met zijn prachtige haven dat deel uitmaakt van het arrondissement van La Rochelle.   Na nog wat vrije tijd in dit gezellige dorpje volgt het middagmaal in La Rochelle.  In de namiddag is er een begeleid bezoek aan de oude stad van La Rochelle, de oude haven en de haven van   de “Minimes” (grootste plezierhaven van Europa). Nog wat vrije tijd en avondmaal in het hotel.

5de dag : Relax dag : er is een pendelbusje voorzien richting het dorp, waar het marktdag is. Als middagmaal is er vandaag de mogelijkheid om voor een schotel schaal- en schelpdieren en kreeft te kiezen mits supplement.  Vrije namiddag : ga voor een verzorgingsmassage, er zijn fietsen ter beschikking, maak een prachtige wandeling, geniet van het zwembad,…  

6de dag : Ontbijt en per autocar naar Marennes. Geleid bezoek aan het oesterdorp (Cité de l’huitre) en verder richting de haven van Cotinière. Na de vrije lunch per autocar naar het kasteel van Oléron voor een geleid bezoek aan de citadel van het kasteel.

7de dag : Na het ontbijt is ons sprookje voorbij en vatten we de terugreis aan.          

Met onderweg de gebruikelijke stops zijn we omstreeks 20 uur terug in Lebbeke.

Extra’s inbegrepen : verwelkoming aperitief, wijn en water inbegrepen bij de maaltijden in het hotel, alle plaatselijke gidsen en bezoeken : Phare des Baleines, Ecomuseum zoutwinning, een wijnkelder (met proeverij), boottocht naar Ile d’Aix  en het kasteel van Oléron, afscheidsaperitief en alle busuitstappen

Afreisdatum : zaterdag 14 april 2018  - 7 dagen
Prijs volpension :  € 1.100
Getrouwheidskaart of 60+ :  € 1.078

Toeslag éénpersoonskamer : €  200
Toeslag “halve” éénpersoonskamer (*) : € 80
(*) verblijf in een appartement met een aparte slaapkamer,
maar gedeeld sanitair.

Reis– en bijstandsverzekering : € 31,50
=> dekking tot 950 € /persoon. 
Voor dekking van het volledige bedrag komt de verzekering op :
4% : enkel annulering (+/- 43 €)
of 5% : annulering + reisbijstand (+/- 54 €)

 

 

Inschrijven     Terug naar overzicht


Inschrijven op een reis

Uw bericht:
Gelieve onderstaande code over te typen *


* verplichte velden