Riviercruise De hoofdsteden van de Donau (VOLZET)

Ga mee op droomcruise op de Donau, één van de mooiste en meest fascinerende stromen ter wereld.  Deze cruise is ook een tocht doorheen de geschiedenis waar tal van volkeren, invloeden, kunststromingen en culturen zich met elkaar hebben vermengd.  We bezoeken Passau, een barokke parel, die helemaal bij de tijd is met voor elk wat wils.  In de schilderachtige steegjes, op de mooie pleinen en in de prettige voetgangerszones heerst een aangename, gecultiveerde sfeer.  Ook Wenen komt aan bod en is niet alleen een muziekstad, maar ook rijk aan stadsparken, prachtige oude en moderne gebouwen, musea en talloze ontspanningsmogelijkheden.  Boedapest, de Hongaarse hoofdstad en gelegen aan weerszijden van de Donau, het Slowaakse Bratislava en Linz zijn de andere “droomsteden” die de revue gaan passeren.

1ste dag : Vertrek vanuit Lebbeke om 6u30 richting Keulen, Würzburg en Nürnburg.  Onderweg houden we de nodige stops en bereiken in de vooravond Hotel Linsmeier in Iggensbach voor het avondmaal en de tussenovernachting  (voorzie eventueel een kleine reistas voor deze eerste nacht).   

2de dag : In de voormiddag bezoeken we het Beierse Passau, gebouwd op een heuvelachtige landtong bij de samenvloeiing van drie rivieren (de Inn, de Donau en de Ilz).  Een kleine wandeling brengt ons bij de Sankt-Stephansdom. Een prachtige barokke kerk gebouwd in de tweede helft van de 17e eeuw. Prachtige fresco’s sieren het interieur.  Na de vrije lunch in Linz aankomst in Krems am Donau, waar we een kleine wandeling  maken. Het stadshart van de oude stad Krems is goed bewaard gebleven met gebouwen uit de 14e t/m 19e eeuwen. Het meest opvallend zijn de gotische Piaristenkerk in Krems en de Dominikanerkerk in Stein. De Gozzoburg, een stadspaleis uit de eerste helft van de 13e eeuw is enig ten noorden van de Alpen. Delen van de middeneeuwse stadsmuur zijn bewaard samen met de Pulverturm en drie stadspoorten, waaronder het Steiner Tor. Samen met de omgeving Wachau is het als cultuurhistorisch monument op de Unesco werelderfgoedlijst opgenomen.  In de late namiddag aankomst in Wenen en inscheping.  Voorstelling van de bemanning en welkomstdrank in het salon. Avondmaal aan boord “Oostenrijks thema”.

Het ***** luxe cruiseschip MS Vivaldi van Croisi Europe zorgt voor een onvergetelijke reis met een panoramisch restaurant, salon,  bar, receptie, lift, boetiek en zonnedek.  In het driedeksschip bevinden de door ons gekozen hutten zich op het tussendek (een duurdere categorie), waar ook het restaurant gelegen is.  Alle cabines zijn uitgerust met airco, radio, tv en kluis, de badkamer met douche en wc.   All-in aan boord (alle standaard dranken bij de maaltijden en aan de bar).    

3de dag : Na het uitgebreide ontbijtbuffet bezoeken we Wenen, de hoofdstad van Oostenrijk en niet alleen de muziekstad maar ook de stad van prachtige gebouwen, architectuur, parken en natuurlijk de Sachtertorte met de bijhorende koffiehuizen.  Wij bezoeken o.a. de Dom en de Kapucijnencrypte nabij de Neuer Markt.  In deze keizerlijke grafkelder zijn bijna 150 familieleden van de Habsburgers begraven. Er zijn mooie monumentale praalgraven te zien en ook het graf van Keizer Franz Joseph I en zijn “Sissi”.  Het symbool van Wenen is de gotische Stephansdom. Deze kathedraal ligt in het hart van de binnenstad en heeft een toren van meer dan 130 meter hoog.  Wenen is van oudsher ook de stad van de klassieke muziek en de opera.  Menig beroemde componisten verbleven er : Mozart, Strauss, Schubert,…    Cruise naar Boedapest en dansavond.       

4de dag : Boedapest, de Koningin van de Donau, is niet alleen het bruisend hart van Hongarije, maar ook één van de mooiste steden van Europa. Gezellige koffiehuizen, rijke architectuur en UNESCO werelderfgoed wisselen elkaar af.   Wij brengen een bezoek aan het Hongaarse parlement, dit is het symbool van Boedapest en één van de grootste van Europa.  In de namiddag trekken we naar de Andrassy Avenue, dat samen met de prachtige huizen in neorenaissance architectuur de voornaamste diner- en winkelstraat van de stad vormt.  Naast het Museum der Schone Kunsten vinden we het Heldenplein dat samen met de Boulevard ook een Unesco werelderfgoed site vormt.  Hongaars diner en folkloreavond aan boord.

5de dag : Tot de middag varen we van Boedapest tot Bratislava. Na de lunch brengen we een bezoek aan het historisch centrum van Bratislava met de Sint-Martinkathedraal waar alle Hongaarse koningen werden gekroond.  De lichte, grote burcht waakt over de knusse binnenstad met de pastelkleurige huisjes, terwijl een enorme vliegende schotel boven de grootste brug van de stad prijkt. Maar Bratislava is ook de stad van gezellige pleinen, leuke terrasjes en kilometers groen langs de Donau.  Gala-avond. ’s Nachts varen we terug richting Wenen.

6de dag :  Ontbijtbuffet aan boord en ontscheping.  We rijden richting Dürnstein im Wachau, waar we een mooie wandeling maken door het pittoreske dorpje.  Dürnstein is een kleine gemeente aan de Donau, maar staat hoofdzakelijk bekend om zijn voormalige burcht waar koning Richard I gevangen werd gehouden.  In Linz (vrije lunch) is het jammer genoeg tijd om afscheid te nemen van “die Schöne Blaue Donau”.  Onze tussenovernachting houden we terug in Iggensbach.

7de dag : Terugrit langs de Duitse autostrades met regelmatige haltes onderweg,  Lebbeke: 21u00.

Extra’s inbegrepen : welkomstcocktail, All-in aan boord : alle standaard dranken tijdens de maaltijden en aan de bar, dansavond, Oostenrijkse avond, Hongaars diner en folkloreavond, gala avond, alle busuitstappen + de inkom van het Kapuzinenklooster in Wenen en het Hongaars Parlement en Nederlandstalige gidsbegeleiding.

Afreisdatum : zaterdag 31 maart 2018 -   7 dagen
Prijs All-In (aan boord) :  € 1.090
Prijs Getrouwheidskaart / 60+ :  € 1.057

Toeslag éénpersoonskajuit/kamer (beperkt) :  € 210
Toeslag Bovendekkajuit :  €  20

 

Reis – en bijstandsverzekering :   € 31,50  => dekking tot 950 € / persoon. 
Voor dekking van het volledige bedrag komt de verzekering op :
4% : enkel annulering (+/- 43 €)
5% : annulering + reisbijstand (+/- 54 €)

Op deze reis gelden uitzonderlijk andere reisvoorwaarden :
Voorschot : 200 € / persoon
Saldo : graag 2 maand voor afreis

 

Inschrijven     Terug naar overzicht


Inschrijven op een reis

Uw bericht:
Gelieve onderstaande code over te typen *


* verplichte velden