NR 513 - Aken & Moresnet

  • Moresnet wordt vaak bezocht door pelgrims. De verering van de Maagd vindt zijn oorsprong in 1750.  Op de calvarieberg zijn de 14 staties aange-legd in een mooi park met beeldengroepen van 1,50 meter hoog.  Het is een genot om er in mei rond te lopen wanneer de rhododendrons in bloei staan.
  • Aken is de stad van Keizer Karel de Grote en heeft een unieke flair: histo-rische stijlgebouwen, maar ook moderne architectuur, een hedendaags winkelparadijs, originele kroegjes en stijvolle koffiesalons.

Vertrek om 08u00 (laatste opstapplaats). In Luik worden we verwacht voor de vrije koffiestop (Lunchgarden). Vandaar rijden we via landelijke wegen door het Herveland naar Moresnet voor een bezoek aan de calvarieberg en de merkwaardige Moresnet-chapelle met het historische Mariabeeld.  Vader Abt Ruiten trachtte de Mariaverering te verbinden met de cultus van Sint Franciscus van Assisi en ontwierp er de kruisweg.  Onze gids vertelt er  u alles over.  Middagmaal aan het Drielandenpunt.

 

Middagmaal: soep van de dag, Varkenshaasje met Limburgse mosterdsaus, Frieten of kroketten, Nagerecht.

Namiddagrit naar Aken. We maken, aan een zeer rustig tempo (zodat iedereen kan volgen), een begeleide stads-wandeling langs o.a. het gotische stadhuis, de Kaiserdom, de Elisenbrunnen en de 19de eeuwse zuilengalerij met warmwaterbron. Daarna geven we nog wat vrije tijd om uzelf te verwennen met een drankje of om gewoon wat te flaneren langs de gezellige en autovrije winkelstraten.

Inbegrepen : autocarreis, middagmaal en de hele dag gidsbegeleiding

Prijzen per persoon en per car :

vanaf 30 tot 34  personen : 42 €

vanaf 40 tot 44  personen : 37 €

 

vanaf 25 tot 29 personen : 46,50 €

vanaf 35 tot 39 personen : 39 €

vanaf 45 tot 49 personen : 35 €

Eerst bellen voor de beschikbaarheid van onze “grotere” cars :

Autocar 60 plaatsen : van 50 tot 54 betalers : 37 €  /  van 55 tot 60 betalers : 35 €

Autocar 84 plaatsen : van 60 tot 65 betalers : 37 €  /  van 66 tot 84 betalers : 35 €

 

Inschrijven     Terug naar overzicht


Inschrijven op een reis

Uw bericht:
Gelieve onderstaande code over te typen *


* verplichte velden