NR 200 – De grootste meren van België

  • Een dagje uit naar “het groene land” tussen de provincies Namen en Henegouwen.
  • Geleid bezoek aan de Brasserie des Fagnes te Mariembourg.
  • Begeleide rondrit met een bezoek aan het grootste stuwdam- en merencomplex van België.

Vertrek 8 uur (laatste opstapplaats). Via Brussel, Charleroi en Philippeville naar Mariembourg. Gelegenheid voor een drankje en daarna geleid bezoek met een plaatselijke gids aan de Brasserie des Fagnes. Ontdek de technische evolutie van het brouwen van 150 jaar geleden tot nu. Er is een oude brouwerij uit de 19de eeuw opgesteld naast de moderne brouwerij waar u de werkzaamheden van hun meesterbrouwer kunt volgen. Elke deelnemer ontvangt een herinneringsgeschenk.

Middagmaal: Assiette Fagnarde : een rijk gevulde koude schotel met streek-specialiteiten : paté, kaas, ham, worst, brood, boter en rauwkost.

Opmerking: Een driegangen menu is mogelijk voor de meerprijs van 10 € per persoon (enkel mogelijk voor de hele groep, keuze op voorhand doorgeven a.u.b.).

In de namiddag rijden we naar het grootste meren complex van België en bezoeken we met een plaatselijke gids de galerijen onder de stuwdam naar de hydraulische centrale. De lift brengt u tot 107 meter hoog naar het platform vanwaar u geniet van een verbluffend uitzicht. Met de autocar maken we een rondrit langsheen het hele meren complex en bereiken zo Walcourt.   Het centrum is een schilderachtige vestingstad, gelegen aan de samen-vloeiing van de Eau d’Heure en de Yves met als belangrijkste bezienswaardigheid de unieke Sint- Maternusbasiliek. Na nog wat vrije tijd voor een drankje op een terrasje rijden we terug huiswaarst.

In de prijs is inbegrepen : de autocarreis, de plaatselijke gidsen, het brouwerij bezoek met een geschenkje, Assiette Fagnarde met een kleine degustatie en het bezoek aan de stuwdam.

Prijzen per persoon en per car :

vanaf 30 tot 34  personen : 50 €

vanaf 40 tot 44  personen : 46 €

vanaf 25 tot 29 personen : 53 €

vanaf 35 tot 39 personen : 48 €

vanaf 45 tot 49 personen : 44,50 €

Eerst bellen voor de beschikbaarheid van onze “grotere” cars :

Autocar 60 plaatsen : van 50 tot 54 betalers: 46 € / van 55 tot 59 betalers: 44,50 €

Autocar 84 plaatsen : van 60 tot 65 betalers: 46 € / van 66 tot 84 betalers: 44,50 €

 

Inschrijven     Terug naar overzicht


Inschrijven op een reis

Uw bericht:
Gelieve onderstaande code over te typen *


* verplichte velden