NR 176 – Aalst : in de voetsporen van Priester Daens

  • Een interessant bezoek aan ODG (Ons Dagelijks Groen), een preibedrijf met zorgboerderij, dat “van de grond naar de mond” verkoopt.
  • Een verzorgd middagmaal op een verrassende locatie.
  • Een stadsgids neemt ons mee door Aalst “in de voetsporen van Daens”.

Vertrek : 8u30 (laatste opstapplaats).  In Meldert worden we ontvangen met koffie à volonté en een stuk Jonagoldcake, één preipraline + de praline van de maand.  Tijdens de koffie wordt er een presentatiefilm afgespeeld.  In een rondleiding worden preiproductie/zorgboerderij, landbouweducatie en verkoop vers van het veld via de automatenwinkel (met proevertje) belicht.  Onderzoek wees uit dat de groene preibladeren een bron zijn van antioxidanten (kankerwerend). Dit preibedrijf valoriseert het preigroen door te drogen en te verwerken in preikaas, -plattekaas, -likeur, -dressing, -brood en preipralines…  ODG is een preibedrijf met zorgboerderij, verkoopt vers van het veld via een automatenshop en doet aan landbouweducatie.

Middagmaal in Meldert : soep, vol-au-vent of stoofvlees of balletjes in tomatensaus met frietjes + koffie (keuze vermelden bij boeking !)

In de namiddag brengen we onder leiding van een stadsgids een bezoek aan de stad Aalst “in de voetsporen van Daens”. Getroffen door de mensonwaardige omstandigheden in de fabrieken van Aalst, ging Adolf Daens zich inzetten voor het lot van de arbeiders, maar kreeg tegenwerking van de traditionele Katholieke Partij, de burgerij en de kerkelijke overheid. Uiteindelijk werd hij uit zijn ambt van priester ontzet. Louis Paul Boon publiceerde in 1971 de documentaire roman Pieter Daens, verfilmd door Stijn Coninx in 1992. Nadien nog vrije tijd voor een terrasje !

In de prijs is inbegrepen : de autocarreis, koffie met Jonagoldcake en 2 pralines, het bezoek aan ODG (met proevertjes), het middagmaal en de gids in de namiddag.

Deze reis is niet mogelijk op donderdag (sluitingsdag restaurant).

Prijzen per persoon en per car :

vanaf 30 tot 34  personen : 46 €

vanaf 40 tot 44  personen : 42 €

vanaf 25 tot 29 personen : 48,50 €

vanaf 35 tot 39 personen : 44 €

vanaf 45 tot 49 personen : 41 €

 

Eerst bellen voor de beschikbaarheid van onze “grotere” cars :

Autocar 60 plaatsen : van 50 tot 54 betalers: 42 €  /  van 55 tot 59 betalers: 41 €

Autocar 84 plaatsen : van 60 tot 65 betalers: 42 €  /  van 66 tot 84 betalers: 41 €

 
   

 

Inschrijven     Terug naar overzicht


Inschrijven op een reis

Uw bericht:
Gelieve onderstaande code over te typen *


* verplichte velden