NR 102 – Plantentuin Meise & Basiliek Halle

  • Voormiddag bezoek aan de Nationale Plantentuin van Meise. Het is één van de grootste plantentuinen in de wereld en werd opgericht tijdens de Franse revolutie.
  • De Sint-Martinusbasiliek van Halle is in 2016 helemaal gerenoveerd en daarom zeker een bezoek (met plaatselijke gids) waard.

Vertrek : 9u00 (laatste opstapplaats) We rijden richting Meise voor een vrij bezoek aan één van de grootste plantentuinen van de wereld ;  92 ha groot met maar liefst 18.000 soorten planten.   In het plantenpaleis kan je bij alle weersomstandigheden genieten van planten uit alle hoeken van de wereld, van vleesetende planten tot succulenten...  Bij mooi zomerweer moet je beslist langs de verzameling vaste planten in het Herbetum lopen of een bezoekje brengen aan de tuin met geneeskrachtige planten.  In de Tuinwinkel kan je terecht voor een heerlijke 'Plantentuinkoffie', een mooi geschenk of een origineel aandenken…

Opmerking : Indien gewenst voorzien wij een plaatselijke gids voor een begeleid bezoek aan de plantentuin : meerprijs = 4 € / persoon.

Middagmaal : Verse groentesoep, Blinde vinken met Lindemans kriekbier en krieken, frietjes, natuurslaatje of rode kool en gebakken aardappelen, vanille ijsbeker en koffie

Daarna rijden we door naar Halle voor een bezoek onder gidsbegeleiding aan de welbekende en recent gerenoveerde Sint-Martinus basiliek van Halle. Deze is tussen 1341 en 1467 gebouwd in Brabantse hooggotiek. Doordat de kerk nooit geplunderd is, bevinden er zich nog vele kunstwerken die speciaal voor de kerk gemaakt zijn. De bekendste zijn het Mariabeeld, een Zwarte Madonna en het Mone-retabel. In 1946 kreeg de kerk de titel van basiliek.  Na dit interessante bezoek heeft u nog vrije tijd in Halle om een terrasje mee te pikken of om eens door de gezellige winkelstraten te slenteren.

In de prijs is inbegrepen : de autocarreis, inkom plantentuin Meise, het driegangen middagmaal en het bezoek aan de basiliek van Halle onder gidsbegeleiding.

Prijzen per persoon en per car :

vanaf 30 tot 34  personen : 49 €

vanaf 40 tot 44  personen : 45 €

vanaf 25 tot 29 personen : 52 €

vanaf 35 tot 39 personen : 47 €

vanaf 45 tot 49 personen : 44 €

Eerst bellen voor de beschikbaarheid van onze “grotere” cars :

Autocar 60 plaatsen : van 50 tot 54 betalers:  45 € / van 55 tot 59 betalers:  44 €

Autocar 84 plaatsen : van 60 tot 65 betalers:  45 € / van 66 tot 84 betalers:  44 €

 

Inschrijven     Terug naar overzicht


Inschrijven op een reis

Uw bericht:
Gelieve onderstaande code over te typen *


* verplichte velden