NR 100 – Antwerpen & Fort van Duffel

  • Het Fort van Duffel werd gebouwd in 1886 en maakte deel uit van een grote buitengordel van forten rond Antwerpen.
  • Tijdens onze rondrit onder gidsbegeleiding door Antwerpen komen we heel wat te weten over o.a. het Justitiepaleis, het MAS, het nieuwe havengebouw, het Steen en de Grote Markt.  
  • In het gezellige centrum van Antwerpen genieten we van nog wat vrije tijd.

Vertrek : 8u30 (laatste opstapplaats). De vrije ontbijtstop is voorzien in Mechelen of Lier (afhankelijk van jullie vertrekplaats). Daarna een geleid bezoek aan het fort van Duffel.  Dit werd gebouwd in 1886 en maakte deel uit van een grote buitengordel van forten rond Antwerpen, dat werd uitgebouwd tot een versterkte stad met een grote omwalling en met op enkele kilometers daarvan een gordel van acht forten.  Het fort van Duffel (ook wel het Spoorwegfort genoemd) was er één van en had specifiek als doel het beschermen van de belangrijke spoorlijn tussen Antwerpen en Brussel.

“Thema” Middagmaal : dagsoep en stoemp van ajuin met pensen uit de gamel.

Na het middagmaal rijden we richting Antwerpen voor kennismaking met onze gids. Antwerpen is al bewoond van in de steentijd en groeide ten tijde van de Tachtigjarige Oorlog van een kleine nederzetting uit tot de grootste stad in de Nederlanden met één van de grootste havens ter wereld…en dat is ze nu nog altijd (de 2de grootste haven van Europa).  We rijden o.a. langs enkele “nieuwe” bezienswaardigheden, zoals het Justitiepaleis uit 2006, het MAS (Museum aan de Stroom) uit 2011 en het indrukwekkende Havenhuis uit 2016.  Een stad die een boeiende uitleg door de gids meer dan waard is.  Op de Grote Markt nemen we afscheid van onze gids met daarna nog wat vrije tijd in de stad met mogelijkheid om te genieten op een terrasje.

In de prijs is inbegrepen : de autocarreis, het bezoek aan het Fort van Duffel, het middagmaal en de rondrit met gids in Antwerpen.

Prijzen per persoon en per car :

vanaf 30 tot 34  personen : 42 €

vanaf 40 tot 44  personen : 38 €

vanaf 25 tot 29 personen : 45 €

vanaf 35 tot 39 personen : 40 €

vanaf 45 tot 49 personen : 36 €

 

Eerst bellen voor de beschikbaarheid van onze “grotere” cars :

Autocar 60 plaatsen : van 50 tot 54 betalers: 38 € / van 55 tot 59 betalers: 36 €

Autocar 84 plaatsen : van 60 tot 65 betalers: 38 € / van 66 tot 84 betalers: 36 €

 

Inschrijven     Terug naar overzicht


Inschrijven op een reis

Uw bericht:
Gelieve onderstaande code over te typen *


* verplichte velden