NR 184 - De Plukker & Fazantenhof

  • De Plukker, een brouwerij waar uitsluitend met biologische produkten en hoppe uit eigen kweek gewerkt wordt, ontvangt ons voor een leerrijk bezoek met twee proevertjes.
  • ’t Fazantenhof te Houthulst... een bloeiend landbouwbedrijf dat 85 melk-koeien en 50 stuks jongvee telt, een melkveebedrijf dat al 100 jaar bestaat !

Vertrek : 08u00 (laatste opstapplaats). In Diksmuide worden we ontvangen met een lekkere koffie en Diksmuidse boterkoek en maken we kennis met onze streekgids. Daarna volgt een bezoek aan de biologische brouwerij “ De Plukker”.  Hier wordt bier gebrouwen met uitsluitend biologische produkten en hoppe uit eigen kweek.            Bij de presentatie, die begint met het nuttigen van een lekker biertje van eigen makelij maken we kennis met het hoppeveld en de brouwerij.  We krijgen een deskundige uitleg en rondleiding, kunnen genieten van nog een tweede lekker biertje naar keuze en maken kennis met het lied van de hoppeplukkers !

Middagmaal : verse dagsoep – gebraad met groentjes en frietjes – dessert.

Na de lunch rijden we naar Houthulst waar we de boerderij “Het Fazantenhof” vinden. Tijdens de rondleiding besteedt men aandacht aan drie thema’s. Ondermeer het reilen en zeilen op het bedrijf, de samenstelling ervan en de werkomstandigheden. Een tweede peiler van het bezoek is het proces van melk tot boter. Tenslotte krijgen de bezoekers ook de evolutie van kalfje tot koe te zien. “U kan hier eveneens genieten van een koffie, thee of chocolademelk met 2 pannenkoeken (of mits bestelling op voorhand) hun specialiteit “plattekaastaart”.

In de prijs is inbegrepen : de autocarreis, koffie met boterkoek, het bezoek aan de Plukker met proeverij, het driegangen middagmaal, het bezoek aan Fazantenhof met 4-uurtje en de hele dag gidsbegeleiding.

Prijzen per persoon en per car :

vanaf 30 tot 34  personen : 53 €

vanaf 40 tot 44  personen : 49 €

 

Eerst bellen voor de beschikbaarheid :

vanaf 25 tot 29 personen : 56,50 €

vanaf 35 tot 39 personen : 51 €

vanaf 45 tot 49 personen : 47 €

 

Autocar 60 plaatsen : van 50 tot 54 betalers : 49 €  / 55 tot 59 betalers : 47 €

Autocar 84 plaatsen : van 60 tot 65 betalers : 49 €  / 66 tot 83 betalers : 47 €

 

Inschrijven     Terug naar overzicht


Inschrijven op een reis

Uw bericht:
Gelieve onderstaande code over te typen *


* verplichte velden