NR 512 - Obersee & Kamp Vogelsang

  • De Internationale plek van ”Kamp Vogelsang”, geeft nog actief herinneringen. Wezenlijke delen van het 100 hectaren grote complex Vogelsang zijn in 1934 door de nationaal-socialisten gebouwd als speciale “Adolf Hilter Schulen”. In 1950 is er overdracht aan het Belgisch leger en tot 2009 een militaire oefenplaats. Heel veel Belgische soldaten hebben herinneringen uit “de schoonste tijd van hun leven”. Sinds 2012 ontstaat het nieuwe “forum Vogelsang” als informatie en expositiecentrum.
  • Een prachtige rondvaart op de Obersee waarbij we door het mooiste deel van de Eifel varen, … het lijken wel Noorse fjorden in het zuiden.

Vertrek om 08u00 (laatste opstapplaats). Omstreeks 10u worden we verwacht in Luik voor de koffiestop in de lunchgarden. Vanaf Eupen volgt een prachtige rit via Mützenich, Imgenbroich, Simmerath en Kesternich naar Einruhr.

Middagmaal : Dagsoep, « Rückensteak vom Landschwein » met Champignon-roomsaus, fris slaatje en frietjes, tas koffie.

Nadien maken we een prachtige bootvaart op de “Obersee” en daarna rijden we naar Kamp Vogelsang. We maken een kleine rondrit op dit historisch terrein, dat bovendien prachtig gelegen is in de hoogvlakte van de Eifel boven het deel van de rivier de Urft, een deel van het Nationaal natuurpark Eifel.  Nadien gaan we naar het bezoekerscentrum met documentatiecentrum over het nationaalsocialisme en een boekenwinkel.  Daarna rijden we naar Einruhr om nog wat na te genieten aan de oevers van de Obersee of houden we nog een laatste tussenhalte tijdens onze terugreis.

Inbegrepen : autocarreis, middagmaal, bootvaart en bezoek Kamp Vogelsang.

Indien gewenst kunnen wij een Nederlandstalige gids voorzien voor deze reis, wat zeker een meerwaarde is, meerprijs : 120 € voor de ganse groep

Prijzen per persoon en per car :

vanaf 30 tot 34  personen : 47 €

vanaf 40 tot 44  personen : 42 €

 

vanaf 25 tot 29 personen : 51 €

vanaf 35 tot 39 personen : 44 €

vanaf 45 tot 49 personen : 40 €

Eerst bellen voor de beschikbaarheid van onze “grotere” cars :

 

Autocar 60 plaatsen : van 50 tot 54 betalers : 42 €  /   van 55 tot 60 betalers : 40 €

Autocar 84 plaatsen : van 60 tot 65 betalers : 42 €  /   van 66 tot 84 betalers : 40 €

 

Inschrijven     Terug naar overzicht


Inschrijven op een reis

Uw bericht:
Gelieve onderstaande code over te typen *


* verplichte velden