Nr 414 - Belgische chocolade & Calais

  • We bezoeken een ambachtelijk pralinebedrijf, met een vrouwelijke “chocolatier”. Ze vertelt eerst over de grondstoffen en neemt ons dan mee naar haar atelier, waar we kunnen zien hoe ze pralines maakt.
  • Calais, bebloemde stad aan de Côte d’Opale. Een historische havenstad en belangrijk voor het personenvervoer naar Engeland. Wij maken een stadsrondrit met de bus en bezoeken het indrukwekkende stadhuis.  Tijdens de busrit zal de streekgids u heel wat bijbrengen.

Vertrek : 08u00 (laatste opstapplaats). Omstreeks 10u worden we verwacht in Poperinge voor de koffie met één koffiekoek en kennismaking met onze streekgids. Door het heuvelland rijden we via landelijke wegen naar een ambachtelijk pralinebedrijf voor een bezoek en rondleiding. Over kwaliteit en smaak moeten we niks zeggen, want u kunt het zelf proeven ter plaatse.

Middagmaal : dagsoep – hammetje met mosterdsaus, fijne groentjes en pommes noisettes – dessert pannekoek met suiker en koffie.

In de namiddag rijden we de grens over naar Calais, dat vanaf het voorjaar schitterend bebloemd is, een streling voor het oog tijdens onze stadsrondrit met de autocar. Wij bezoeken eveneens het indrukwekkende stadhuis en de wereldvermaarde beelden van Rodin. Wij rijden ook langs de ferryhaven waar de overzetboten naar Engeland regelmatig heen en weer waren. Na ons bezoek is er nog ruimte om een gezellig terrasje op te zoeken voor een “vin rouge” of “picon vin blanc”. Nadien vatten we de terugreis aan.

Inbegrepen in de prijs : de autocarreis, koffie met ontbijtkoek, middagmaal, bezoek aan chocoladebedrijfje en ganse dag gidsbegeleiding.

Deze reis is mogelijk van april tot en met oktober 2017 behalve in augustus, op een woensdag en in het weekend !

Prijzen per persoon en per car :

vanaf 30 tot 34  personen : 50 €

vanaf 40 tot 44  personen : 45 €

vanaf 25 tot 29 personen : 54 €

vanaf 35 tot 39 personen : 47 €

vanaf 45 tot 49 personen : 43 €

 

Eerst bellen voor de beschikbaarheid van onze “grotere” cars :

Autocar 60 plaatsen : van 50 tot 54 betalers : 45 €   / van 55 tot 59 betalers : 43 €

Autocar 84 plaatsen : van 60 tot 65 betalers : 45 €   / van 66 tot 84 betalers : 43 €

 

Inschrijven     Terug naar overzicht


Inschrijven op een reis

Uw bericht:
Gelieve onderstaande code over te typen *


* verplichte velden